claudio-borghi

Izbačena petorica igrača iz reprezentacije Čilea

 

Selektor fudbalske reprezentacije Čilea Klaudio Borgi izbacio je iz sastava zbog nediscipline petoricu igrača uoči kvalifikacionih utakmica za prvenstvo sveta 2014. godine. Suspendovani reprezentativci su tokom priprema za mečeve protiv Urugvaja i Paragvaja u utorak imali slobodno vreme od podneva do 10 sati uveče, ali su se vratili u hotel kasnije i u alkoholisanom stanju.

Povezana vest:  KUP SRBIJE, Iliev: Vojvodina ne igra fudbal

-Zakasnili su 45 minuta i to ne priliči državnim reprezentativcima i profesionalnim fudbalerima. Zato sam odlučio da ih odstranim iz nacionalnog tima – iztjavio je Borgi.

Suspendovani igrači su Arturo Vidal (Juventus), Horhe Valdivija (Palmeiras), Karlos Karmona (Atalanta), Žan Besežur (Birmingem) i Gonsalo Jara (Brajton).

-Nisu ispoštovali usmeni dogovor – naveo je Borgi, koji je u državni tim umesto „grešnika“ pozvao igrače iz domaćih klubova – Felipea Gutijeresa, Fransiska Silvu, Fernanda Menesesa, Milovana Miroševića (Universidad Katolika) i Hosea Rohasa (Universidad de Čile).

Povezana vest:  Baloteli: Manćini i ja se volimo

U južnoameričkim kvalifikacijama za Mundijal 2014. Čile igra u petak na gostujućem terenu protiv Urugvaja, a narednog utorka dočekuje Paragvaj.