stadion_partizana_ceo_derbi

Grubor: Puno je razloga zašto Partizan ne ide u Sofiju

 

Generalni sekretar Partizana Darko Grubor kazao je danas da ima „puno razloga“ zašto taj fudbalski klub ne želi da učestvuje u formiranju Asocijacije balkanskih klubova.

-Ima puno razloga zašto ne želimo da idemo u Sofiju. Koja je poenta tog sastanka? Da se neko provede dva dana, da se druži… Ako se nešto radi, radi se sa svrhom, ciljem i programom – kazao je Grubor.

Povezana vest:  Lev: Da pokažemo solidarnost sa Francuskom

U ponedeljak, 14. novembra, CSKA iz Sofije biće domaćin sastanka koji za cilj ima formiranje Asocijacije balkanskih klubova i Balkanske lige, čiji bi članovi trebalo da budu klubovi iz Srbije, Bugarske, Rumunije, Grčke, Turske i Rusije. Partizan je saopštio da neće prisustvovati tom sastanku.

-Mnogo puta smo pričali o regionalnom takmičenju i kopiji košarkaške Jadranske lige u fudbalu. Uvek se pominju osnovni uslovi koji moraju da budu ispunjeni, a to su saglasnost Evropske fudbalske federacije, saglasnost nacionalnih saveza i biznis plan – rekao je Grubor.

Povezana vest:  FIFA obnavlja oštećeni stadion u Gazi

On je naveo i da svako međunarodno takmičenje „mora da ima određen format, finansijsku konstrukciju i termine igranja utakmica“.

-Kada se zakazuje neki sastanak potrebno je da se utvrdi dnevni red, kako bi se učesnici pripremili da donesu neke odluke – dodao je Grubor.

Jedan od inicijatora ideje o formiranju Asocijacije balkanskih klubova je generalni direktor CSKA iz Sofije Dragoljub Simonović, koji je rekao da je Partizan odustao od dolaska u Sofiju „iz inata Crvenoj zvezdi“.

Povezana vest:  19. KOLO JELEN SUPER LIGE, Pripreme crveno belih za Metalac, karte za meč i na Marakani

On je kazao i da će na sastanku biti prisutan predsednik Fudbalskog saveza Bugarske i član Izvršnog odbora UEFA Borislav Mihajlov, koji je o svemu obavestio predsednika UEFA Mišela Platinija.