srbija_slavlje_srb_FO

Radovan Ćurčić: Ovo je novi početak!

 

Vršilac dužnosti selektora „orlova“ održao konferenciju za medije uoči meča protiv Meksika

Fudbalska A reprezentacija Srbije, u petak, 11. novembra (20.00 po lokalnom, sedam sati kasnije po srednjeevropskom vremenu), na stadionu „Korehidora“, u mestu Santjago de Keretaro, 200 kilometara udaljenom od Meksiko Sitija, odigraće prijateljsku utakmicu protiv selekcije Meksika.

Vršilac dužnosti selektora „orlova“, Radovan Ćurčić, očekuje da se u Srbiju, udaljenu više od deset hiljada kilometara od poprišta prvog novembarskog duela, pošalju dobre vesti.

– Poslednja utakmica u Sloveniji ostavila je lošu sliku i pokvarila nešto što smo imali pre toga. Vraćeni smo na početak i ovo je sada prelazni period kroz koji neke stvari treba da se iskristališu. Utakmice s Meksikom i Hondurasom, kao i sve do početka kvalifikacija, važne su za Srbiju jer mogu da odrede smer u kome treba ići u bliskoj budućnosti – istakao je v.d. selektora Radovan Ćurčić, naglašavajući da rezultat ni u kom slučaju neće biti u drugom planu. – Iako je utakmica

Povezana vest:  PLEJ OF ZA LIGU EVROPE, Partizan odigrao protiv Šamroka nerešeno 1:1

prijateljska, za nas je rezultat važan jer može da promeni sliku koja se u javnosti stekla o reprezentaciji.

O sastavu tima i duelu protiv učesnika poslednjeg Mondijala u Južnoj Africi, Ćurčić je rekao:

– Prilagodićemo igru prema fudbalerima koje imamo. Ako su u timu Jovanović i Krasić, sigurno ćemo početi s jednim centralnim špicem. Videćemo i šta će tok utakmice doneti i da li ćemo morati da u hodu menjamo i modifikujemo sistem igre.

Povezana vest:  Rezultati kvalifikacija za Ligu šampiona

– Od novih igrača imaćemo u timu Kačara i Ninkova, dok će Ivanović, po svemu sudeći, igrati na drugoj poziciji. Imamo još devetoricu igrača među rezervama, šestorica će dobiti šansu, tako da mnogo toga može da se menja tokom meča. Videćemo još do utakmice da li će se dug i naporan put odraziti na nekog.

O rivalu Ćurčić i saradnici iz stručnog štaba, tokom analize, stekli su visoko mišljenje…

– Iz načina na koji smo dočekani, jasno je koliko interesovanje vlada, a samim tim i koliko je meksički tim motivisan za meč. Oni su kvalitetna reprezentacija, ali imamo i mi adute da na pravi način odgovorimo, pre svega u posedu lopte koji je za njih veoma bitan element igre. Meksiko ima jake individualce, ali i snagu kolektiva. Ne odstupaju od svojih taktičkih zamisli svih 90 minuta, a najveća opasnost nam preti od Ćićarita i Đovanija. Zato će naš prevashodni cilj biti da zaustavimo njih dvojicu, situacije jedan na jedan i konstantno ubacivanje iza leđa protivnika – poručio je Ćurčić u poslednjem obraćanju medijima pre meča u kojem će drugi put imati ulogu selektora Srbije s obzirom da je aprila 2010. godine, predvodeći selekciju Superlige u Osaki pobedio Japan sa 3:0.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Rezultati i tabela Serije A