dragan_mrdja_sion

Sion zbog Mrđine povrede traži odštetu od FSS i FIFA

 

Predsednik Švajcarskog Siona Kristijan Konstantin rekao je danas da će taj klub zbog povrede napadača Dragana Mrđe na prijateljskoj utakmici Meksiko – Srbija tražiti odštetu od Fudbalskog saveza Srbije (FŠ) i Svetske fudbalske federacije (FIFA). Mrđa je pokidao ukrštene ligamente desnog kolena i predstoji mu višemesečna pauza.

Povezana vest:  Kris Kolman uskoro novi selektor Velsa

-Obratićemo se ljudima iz FIFA i FSS i tražićemo obeštećenje do vrednosti od nekoliko miliona evra. Važno je da se konačno reši taj problem, jer mi, po sadašnjim pravilima, moramo da pustimo igrače u nacionalni tim i ne dobijamo odštetu u slučaju da se vrate u klub sa povredama – rekao je Konstantin švajcarskim medijima.

Prošle godine Evropska asocijacija klubova (ECA) zatražila je od FIFA da uvede polise osiguranja za igrače koji se povrede na utakmicama reprezentacija. Dragan Mrđa je identičnu povredu, samo levog kolena doživeo pre godinu dana u dresu Siona i nedavno se posle višemesečnog oporavka vratio na teren. On je za selekciju Srbije odigrao 12 utakmica i postigao dva gola.

Povezana vest:  Morinjo: Želim pobede, Ligu šampiona, želim sve