PortsmouthFC copyU Portsmutu od sutra prinudni upravnik

 

Portsmut će u petak postati prvi klub u istoriji engleske Premijer lige u koji je zbog nagomilanih dugova uvedena prinudna uprava.

Danas je istekao rok da četiri potencijalna kupca dokažu da imaju na rasopolaganju dovoljno novca i pošto oni to nisu uradili, sutra će u klub ući prinudni upravnik Endrju Androniku.

Povezana vest:  Klop: Nekoliko idiota je ubilo sve

Portsmut se nalazi na poslednjem mestu u Premijer ligi, a pošto će mu zbog uvođenja prinudne uprave automatski biti oduzeto devet bodova, praktično više nama šansi da izbegne ispadanje.

„Danas sam sa čelnicima kluba dogovorio sve detalje i sutra ću zvanično početi da radim u Portsmutu. Pokušaću da restruktuiram klub kako bi se sprečio bankrot i uradiću sve da ga učinim primamljivim za potencijalne kupce“, rekao je Androniku.

Povezana vest:  Miror: Abramovič želi Lazara Markovića

Portsmut je osnovan pre 112 godina, a tokom ove sezone promenio je četiri vlasnika. Nijedan nije uspeo da ga fnansijski konsoliduje i dugovanja sada iznose 70 miliona funti.

Fudbalska asocijacija Engleske u januaru je zabranila Portsmutu kupovinu fudbalera, a sav novac koji stigne na račun od prodaje igrača automatski se prebacije klubovima kojima Portsmut duguje.