nikola_zigic_vs_gre

Srbija novim porazom završila 2011.godinu

Fudbalska reprezentacija Srbije porazom je okončala razočaravajuću 2011.godinu, pošto je rano jutros izgubila od selekcije Hondurasa sa 2:0 (2:0), u drugoj prijateljskoj utakmici na mini turneji u Centralnoj Americi.

Oba gola za selekciju Hondurasa postigao je mladi napadač Džeri Bengston, u 5.i 29. minutu.

Utakmica je odigrana na Olimpijskom stadionuu San Pedro Suli, pred oko 20.000 gledalaca, a sudio je Valter Kesada iz Kostarike.

Žuti kartoni: Čaves (Honduras), Tomović (Srbija).

Honduras: Valjaderas, Sabiljon (od 64. Gerero), Leveron, Čavez, Figeroa, Alvarez (od 88.Berios), Delgado (od 88. Meia), Espinoza, De Leon (od 64. Garsija), Bengtson (od 74. Vega), Velkam (od 79. Martinez). Srbija: Kahriman, Tomović (od 46. Ninkov), Ivanović, Rajković (od 68. Vilotić), Volkov, Kuzmanović (od 76. Petrović), Kačar (od 46. Jovanović), Ninković, Tomić (od 46. Krasić), Janković, Žigić (od 57. Kaluđerović).

Povezana vest:  Katar spreman da organizuje Mundijal 2022. leti ili zimi

Očekivan kraj za fudbalsku reprezentaciju Srbije katastrofalne 2011. godine.

Posle Meksika i Honduras je savladao izabranike privremenog selektora Radovana Churčića, identičnim rezultatom 2:0, pa se iz Centralne Amerike naš tima vraća bez ijednog datog gola, što je već treći put zaredom, računajući i nesrećni meč u Sloveniji.

Ruku na srce, protiv Hondurasa smo baš bili blizu, ali Fortuna nije bila saveznik kada je Boško Janković u 14.minutu pogodio prečku, dok je ostale pokušaje na maestraalan način zaustavio golman i kapiten domaćina Noel Valjadares.

Povezana vest:  Kasiljas: Engleska nije zaslužila da pobedi

Iskusni čuvar mreže odbranio je najmanje četiri „zicera“, dva Jankoviću i po jedan Žigiću i Ninkovu.

Međutim, moglo je da bude i puno gore da je recimo dvostruki strelac za Honduras Bengtson bio samo malo skoncentrisanijii manje sebičan. Mladi napadač koji će sigurno uskoro da se preseli negde u Evropu (možda baš u Srbiju) osim dva lepa pogotka promašio je dva puta kada je, kako se to kaže teže bilo promašiti, a pride je jedan njegov udarac zaustavila prečka.

Uz sve to okvir gola Kahrimana jednom je pogodio Espinoza, pa se nameće zaključak da smo još i dobro prošli. Nažalost, ima još loših vesti pošto je deset minuta pre kraja zadnju ložu povredio naš najbolji igrač na ovom meču Janković, a pošto je Churčić do tada već izvršio svih šest izmena u finišu smo igrali sa desetoricom. Posle svega, logično se nameće pitanje zašto nam je sve ovo trebalo. Ako je zbog milion evra koji su neophodni Savezu, onda je opravdano, jer u igračkom smislu teško da ćemo izvući bilu kakvu korist iz Meksika i Hondurasa.

Povezana vest:  Tomović: Volim da idem napred

Razočaracajuća 2011. godina je završena, novo okupljanje najboljih fudbalera Srbije zakazano je za kraj februara 2012. godine. Do tada možda i dobiju novog selektora i počnu sve ispočetka.