Andrea-Agnelli2

Anjeli: Neka javnost sazna sve činjenice o Kalčopoliju

 

Predsednik Juventusa Andrea Anjeli zatražio je večeras od nadležnih organa Fudbalskog saveza Italije i Olimpijskog komiteta te zemlje da objave sve činjenice u vezi sa aferom Kalčopoli iz 2006. godine.

-Kao predsednik Juventusa, moram da uradim sve kako bi zaštitio naš klub. Mi smo oduvek poštovali pravila i štitili sportska načela – kazao je Anjeli italijanskim medijima.

Povezana vest:  Crveno beli jedva, Lale izgubile od Javora

Predsednik Olimpijskog komiteta Italije Ðani Petrući ranije danas kritikovao je Juventus što je podneo zahtev za odštetu zbog, kako tvrde u Torinu, neravnopravnog položaja u sudskom procesu iz 2006.  Juventus je tada izbačen u Seriju B kao glavni krivac za nameštanje utakmica, a oduzete su mu i dve šampionske titule. Klub iz Torina želi i da mu se vrate ti trofeji.

Povezana vest:  EP FRANCUSKA 2016, Dešan: Još niko nije pronašao recept za Ronalda

-Potrebni su nam novi koraci, možda čak i osnivanje posebnog političkog tela koje bi razjasnilo i javnosti saopštilo sve činjenice iz Kalčopolija. Potrebna nam je i reforma zakona i sportskih institucija. U fudbalu se vrti mnogo novca i zakon se mora poštovati – naveo je Anjeli.

Pravni tim Juventusa procenio je da je taj klub zbog odluke o izbacivanju u Seriju B izgubio više od 400 miliona evra.  Pored Juventusa, za nameštanje utakmica 2006. krivim su proglašeni i Milan, Fiorentina, Lacio i Ređina, ali su ovi timovi kažnjeni oduzimanjem bodova, ne i izbacivanjem u drugu ligu.

Povezana vest:  Bajern osvojio samo bod, Šalke drugi