loran_blan_1

Blan želi da ostane selektor i posle Evropskog prvenstva

 

Selektor francuske fudbalske reprezentacije Loran Blan izjavio je danas da želi da ostane na toj funkciji posle Evropskog prvenstva, ali da još čeka da li će mu Savez ponuditi novi ugovor. Blanov ugovor ističe posle Evropskog prvenstva 2012. godine.

-Ukoliko mi bude ponuđen ugovor želim da nastavim da radim. Mi imamo mlad tim. Bilo je osnovno da se kvalifikujemo za Evropsko prvenstvo. To je bilo značajno iskustvo koje treba da nam pomogne da se plasiramo na SP 2014. Biće jako teško – rekao je Blan.

Povezana vest:  Vesli Snajder: Ostajem u Interu

On je dodao da bi više voleo kada bi se o tome odlučilo pre Evropskog prvenstva.

-Ukoliko budem dobio neke znake da bi ugovor mogao da bude pridužen, biću pažljiv sa tim. Ukoliko znakova ne bude, možda ću razmišljati o nečem drugom – rekao je selektor Francuske.

Blan je na klupi reprezentacije zamenio Rajmonda Domeneka, pošto je Francuska završila SP 2010. u grupnoj fazi takmičenja, bez ijedne pobede. Izgubio je dve prve utakmice, a zatim napravio seriju od 17 mečeva bez poraza, kada su pobeđene reprezentacije kao što su Brazil i Engleska.

Povezana vest:  Mandžukić: Navijači se mogu nadati spektaklu sa Srbijom Fudbalski reprezentativac Hrvatske Mario

U poslednjim mečevima videlo se da je forma u opadanju i Blan je rekao da oseća da mora još mnogo toga da se uradi. Za vreme jednog intervjua, na pitanje da li Francuska ima realne šanse da osvoji titulu na EP, odgovorio je „ne“.