sep_blater 

Britanski ministar sporta traži Blaterovu ostavku
 
Britanski ministar sporta Hju Robertson i izvršni direktor Udruženja engleskih profesionalnih fudbalera Gordon Tejlor zatražili su danas od predsednika Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sepa Blatera da podnese ostavku zbog izjava o rasizmu.
Blater je na društvenoj mreži Tviter komentarišući odluka FA Engleske da Urugvajca Luisa Suareza proglasi krivim zbog vređanja Francuza Patrisa Evre na rasnoj osnovi napisao da „rasizam u fudbalu nije generalna pojava i da fudbaleri ponekad u žaru borbe kažu ili urade neke neprimerene stvari“.
-Već duže vreme smatramo da bi Blater trebalo da podnese ostavku. Ovo što je danas uradio je vrlo ozbiljan propust i način ustaljenog ponašanja – rekao je Roberston.
Ostavku prvog čoveka FIFA zatražio je i Tejlor, koji je rekao da je Blater ovoga puta otišao predaleko.
-Ovo je prevršlilo svaku meru, način na koji on govori je potpuno neprihvatljiv i prevaziđen. Ukoliko neko ko je na čelu organizacije koja okuplja 200 različitih zemalja po pitanju kultura, nacija i boje kože, kaže tako nešto, onda bi morao pod hitno da ode – rekao je Tejlor, koji kao idealnog naslednika vidi prvog čoveka UEFA Mišela Platinija.
Blater se na čelu Svetske kuće fudbala nalazi od 8. juna 1998. godine, a ove godine je započeo četvrti mandat.
Povezana vest:  Teri se povukao iz reprezentacije Engleske