Babak_Rafati

Sudija pokušao samoubistvo, otkazana utakmica Kelna i Majnca
 
Fudbaleri Kelna i Majnca neće danas odigrati utakmicu 13. bundesligaškog kola zbog nedostupnosti delegiranog sudije, koji nije došao na utakmicu.
Babak Rafati, 41-godišnji glavni sudija sa šestogodišnjim iskustvom suđenja u Bundesligi, prema medijskim navodima pokušao je sebi da oduzme život, što je, tvrde isti, stvarni razlog njegovog nedolaska na kelnski meč, predviđen za danas (subota) u 15.30 sati.
Bild piše da je u svome kelnskom hotelu u subotu ujutro pronađen s isećenim venama na zapešćima. Cela je Bundesliga u šoku, a Kelnov direktor Klaus Horstman obavestio je novinare kako ima informaciju da je Rafati živ.
-Sudija nije došao na utakmicu, a mi kao organizatori u tako kratkom roku nismo uspeli pronaći zamenu – izjavio je u službenoj izjavi PR Kelna Tobias Šmit.
Sudija iranskog porekla u Nemačkoj ima reputaciju jednoga od najlošijih delilaca pravde. Čak u tri su ga navrata fudbaleri 1. i 2. Bundeslige na kraju sezone proglašavali najgorim sudijom u tradicionalnim anketama sportskog magazina Kickera. U još jednoj takvoj zauzeo je drugo mesto na tabeli.
Povezana vest:  Miloš Dimitrijević: Čekamo utakmice