marco_reus
Borusija Menhengladbah, Šalke i Volfsburg ubedljivo slavili
 
Fudbaleri Borusije Menhengladbah, Šalkea i Volfsburga ubedljivo su savladali svoje rivale u utakmicama 13. kola prvenstva Nemačke.
Sve tri ekipe pobedile su na domaćem terenu. Borusija je bila bolja od Verdera sa 5:0, Šalke od Nirnberga sa 4:0, a Volfsburg od Hanovera sa 4:1.
Desetoplasirana Herta je na gostovanju kod poslednjeplasiranog Frajburga imala prednost do poslednjeg minuta utakmice, ali je taj meč završen nerešeno 2:2.
Najzaslužniji za pobedu Borusije Menhengladbah, koja se probila na drugu poziciju, bio je trostruki strelac Marko Rojs. Vođstvo domaćem timu protiv petoplasiranog Verdera doneo je Patrik Herman u 16. minutu, a konačan rezultat postavio je Huan Arango u 53.
Šalke je sa tri osvojena boda došao do treće pozicije. Dvostruki strelac za klub iz Gelzerkinhena bio je Holanđanin Klas Jan Huntelar, dok su golove postigli još Raul i Luis Holtbi.
Dva gola u 13. kolu postigao je i Hasan Salihamidžić iz Volfsburga, a strelci za taj klub bili su još Kris i Aleksander Madlung. Gol za Hanover postigao je Kris Šulc, koji je u 43. minutu smanjio na 2:1.
Derbi 13. kola Bundeslige igra se u Minhenu, gde vodeći Bajern u 18.30 dočekuje aktuelnog šampiona Borusiju Dortmund.
Povezana vest:  Sve utakmice 8. kola Super lige u nedelju