Matri 

Juventus pregazio Palermo za povratak na vrh
 
Fudbaleri Juventusa na svom su terenu s visokih 3-0 savladali Palermo i vratili se na vrh tabele nakon 12. odigranih kola u Serie A.
Ekipa iz Torina u 12. kolu upisala je 4. domaću pobedu potpuno nadigravši goste sa Sicilije koji na kraju mogu biti srećni da još koja lopta nije završila u njihovoj mreži.
Pepe u prvom, te Matri i Markizio u drugom poluvremenu, bili su strelci za Juventus, a treba reći i da je Crnogorac Mirko Vučinić bio neprecizan iz nekoliko vrlo dobrih situacija, odnosno mogao je svojoj ekipi doneti i uverljiviju pobedu. Palermo, pak, ostaje izrazito domaćinska ekipa sa svih pet pobeda pred svojim navijačima, ali imaju potpuno suprotan odnos u gostima, 6 utakmica, 1 remi i 5 poraza.
Drugi poraz u sezoni Udineze je doživio na gostovanju u Parmi gde su domaćini pogodcima Biabianija i
Điovinza slavili s 2-0, a uspešan domaćin bila je i Đenova koja je golom Velosa u poslednjih pet minuta utakmice došla do tri boda i povratka u gornji deo tabele.
Prvu pobedu na gostovanju dohvatili su fudbaleri Kijeva iz Verone i to ponajpre zahvaljujući, sada već legendi kluba, Serđiju Pelisieru, koji je zabio za 1-0 iz kaznenog udarca u sudijskoj nadoknadi prvog dela, a potom u nastavku asistirao Samarcu za 2-0. Za domaćine je poraz ublažio Almiron u 78. minuti.
Strelci su najraspoloženiji bili u Sijeni gde je istoimeni domaćin remizirao s Atalantom 2-2 premda su gosti u dva navrata imali prednost. Bod je Sijeni tri minute pre kraja osigurao Gazi. Treba istaknuti da je dvostruki strelac za Atalantu, Argentinac Denis, postigao svoj 8. i 9. pogodak iz 11 utakmica čime je preuzeo vodeće mjesto na listi strelaca Serie A od Udinezeovog Di Natalea koji je ostao na 8 golova.
Povezana vest:  Istraga o nameštanjima u italijanskom fudbalu prošireba i na Seriji A