FSS_logo

Počeo seminar za futsal trenere

 

Od ponedeljka do petka trajaće prvi FIFA seminar na kojem će futsal treneri imati prilike da prošire svoje znanje u ovoj oblasti

U sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije, u Staroj Pazovi, opočeo je prvi FIFA seminar za futsal trenere koji će trajati do petka, 25. novembra. Na svečanom otvaranju, prisutnima se obratio direktor Škole za trenere naše organizacije, Dušan Savić.

Povezana vest:  Dijego Kosta: Želim što pre da se vratim u Atletiko

– Oduvek sam cenio mali fudbal, ali se nikada nisam usudio da ga igram. Plašio sam se povrede kolena ili zglobova što bi me sprečilo u daljem profesionalnom radu – priznao je legendarni golgeter.

Seminarom će rukovoditi FIFA instruktor iz Hrvatske, Mićo Martić, koji je na samom početku predstavio program sa kojim će se učesnici susreti. Akcenat će biti na individualnoj tehnici i taktici, tehnici poseda lopte, odbrambenim i napadačkim taktičkim akcijama kao i donošenju odluka.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Rezultati utakmica drugog kola Lige šampiona i tabela

Mićo Martić je istakao da će glavna odlika seminara biti interakcija između učesnika i rukovodioca.

– Ovo je prvi put da su treneri futsala u Srbiji na okupu. Srbija može da se pohvali da ima dobro razvijen mali fudbal, pa se nadam da ću kao instruktor na ovom seminaru i ja mnogo šta naučiti – rekao je Martić.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP 2016, Brnović: Još ima šansi za EP

Ceremoniji otvaranja prisustvovao je i direktor sektora za bazični fudbal i informatiku FSS, Igor Janković.

– Treneri klubova Prve futsal lige, treneri koji rade u našim selekcijama, predstavnici regiona, biće obavešteni o onome što je trenutno aktuelno i što je trenutnio trend u futsal selekcijama. To će doprineti da se unapredi stručni rad u klubovima, a samim tim i takmičenja će biti kvalitetnija – zaključio je Janković.