Brazil_SP_2014

Sutra u Belgiji raspored utakmica kvalifikacija za SP

 

Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je danas da će u sredu u Briselu biti održan sastanak predstavnika timova iz A grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. na kojem bi trebalo da bude određen raspored utakmica. Sastanak će biti održan u sedištu FS Belgije, a pored domaćina Belgije, biće prisutni predstavnici fudbalskih saveza Srbije, Hrvatske, Škotske, Makedonije i Velsa.

Povezana vest:  Leverkuzen pobedio Šalke i priključio se vrhu tabele

U delegaciji FSS na sutrašnjem sastanku biće generalni sekretar Zoran Laković, vršilac dužnosti selektora Radovan Ćurčić i tim menadžer reprezentacije Aleksandar Bošković.

Rok za postizanje dogovora oko rasporeda utakmica kvalifikacija je 30. novembar. Ukoliko se do tada ne postigne dogovor, organizator takmičenja će žrebom odrediti raspored. Direktan plasman na Mundijal u Brazilu obezbediće pobednici svih devet kvalifikacionih grupa iz Evrope. Osam najboljih drugoplasiranih selekcija igraće u baražu. Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo počeće 7. septembra 2012, a završiće se 15. oktobra 2013 godine. Utakmice baraža zakazane su za 15. i 19. novembar 2013. godine.

Povezana vest:  EP FRANCUSKA 2016, Švajcarska sa igračem više pobedila Albaniju