lil_csk_moskva

LIGA ŠAMPIONA

Grupa B: Lil lako pobedio CSKA u Moskvi

 

Fudbaleri francuskog Lila pobedili su večeras u gostima moskovski CSKA sa 2:0 u prvom meču Grupe B petog kola Lige šampiona. Francuzi su poveli autogolom Vasilija Berezuckog u 49. minutu. Floran Balmon je prošao po desnoj strani, dodao do Muse Sova, a ruski reprezentativac je u pokušaju da izbije ispred protivnika, loptu poslao u svoju mrežu.

Povezana vest:  Belgijski sudija pokušao samoubistvo

Konačnih 2:0 postavio je Sov u 64. minutu. Eden Hazard poslao je loptu u prazan prostor, na nju natrčao Džo Kol, ali je pogodio stativu. Na odbitak je natrčao Sov koji je bio brži od golmana domaćina Vladimira Gabulova.

Lil je bio dominantan, a prvu priliku u 20. minutu propustio je desni bek Matje Debuši koji je volej udarcem pogodio prečku. U prvom poluvremenu najbolju šansu za CSKA imao je Alan Džagoev koji je iz kornera šutirao na gol, ali je Mikael Landro uspeo da „skine“ loptu sa gol linije.

Povezana vest:  Barselona se žalila zbog loših uslova pri povratku navijača

Lil je mogao da povede u 39. minutu kada je Sergej Ignjaševič intervenisao ispred Sova, a lopta došla do Franka Berije koji je sa nekoliko metara iskosa sa leve strane šutirao pored gola. U drugom poluvremenu Sov je ponovo bio najveća pretnja golmanu Gabulovu, ali je njegov šut sa desetak metara odbranio Gabulov.

Povezana vest:  Novi Pazar pobedio Radnički iz Niša

Jedinu priliku za CSKA u drugom delu igre imao je Aleksadar Kauna kome je šut sa 30-ak metara odbranio Landro. U drugom meču Grupe B večeras u 20.45 turski Trabzonspor dočekuje italijanski Inter.