LouisVanGaalNew2
Van Gal predao Bajernu zahtev za raskid ugovora

Holandski fudbalski stručnjak Luis van Gal pristupio je čelnicima nemačkog bundesligaša Bajerna sa zahtevom da mu se raskine postojeći ugovor, prenosi Deutsche Presse Agentur.
Van Gal je nedavno imenovan za novog glavnog direktora Ajaksa, u kojem bi počeo raditi od leta 2012. godine. Međutim, Holanđanin bi radije započeo s radom već ove zime, tačnije 1. januara 2012. godine, pa je tražio od bivših poslodavaca da mu raskinu ugovo“.
Naime, kada je zbog serije loših rezultata Van Gal otpušten s Bajernove klupe, na istu je seo današnji trener, Jup Hejnkes. Međutim, u ugovoru koji je Holanđanin potpisao s minhenskim klubom stoji da su mu bavarski zvaničnici dužni isplaćivati platu sve do isteka ugovora, odnosno do leta 2012. godine. I to je razlog zbog kojeg Van Gaal ne može ove zime započeti obnašati dužnost glavnog direktora Ajaxa.
Iako se činilo da će Bajern morati još šest meseci plaćati trenera koji zapravo uopšte ne vodi klub, izgleda da će ih toga lišiti sam Van Gal sa svojim zahtevom za raskidom saradnje.

Povezana vest:  Bajern očekuje nadoknadu štete zbog povrede Robena