barselona_slavlje

LIGA ŠAMPIONA

Barselona pobedila u Milanu, Valenisa sa 7:0 bolja od Genka

 

Fudbaleri Barselone pobedili su večeras u Milanu istoimeni tim sa 3:2, u utakmici 5. kola Grupe H Lige šampiona, dok je Valensija kao domaćin sa 7:0 bila bolja od belgijskog Genka u Grupi E. U Grupi F Arsenal je pobedom od 2:1 na svom terenu protiv Borusije iz Dortmunda obezbedio plasman u osminu finala, dok će se šampion Nemačke boriti za drugo mesto s francuskim Olimpikom koji je večeras u Marselju izgubio od gostujućeg Olimpijakosa sa 1:0.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Aršavin na Mundijalu podrška kandidaturi Rusije

Poslednje kolo doneće rasplet u Grupi E, gde je sada vodeći Bajer Leverkuzen, pošto je sa 2:1 pobedio Čelsi. Nemci imaju devet bodova, a Čelsi i Valensija po osam. Genk je na začelju tabele sa dva.

Porto je u Donjecku sa 2:0 pobedio domaći Šahtjor i vratio se u trku za plasman u osminu finala. Kiparski APOEL je danas obezbedio mesto među 16 najboljih klubova u Evropi, pošto je u Sankt Peterburgu igrao nerešeno 0:0 sa Zenitom.

Povezana vest:  Dušan Basta strelac u remiju Udinezea sa Đenovom

Kolo pre kraja APOEL je prvi na tabeli Grupe G sa devet bodova. Zenit ima osam, Porto sedam, a Šahtjor dva. U idućem kolu sastaju se Zenit i Porto, tako da će Kiprani bez obzira na ishod duela sa Šahtjorom zauzeti jedno od prva dva mesta u grupi.

Aktuelni šampion Evrope i Španije Barselona odigrao je sjajan meč u Milanu i sa dva gola Ćavija i jednim Mesija iz penala, pobedio je prvaka Italije. Strelci za Milan bili su Zlatan Ibrahimović i Kevin Princ Boateng.

Povezana vest:  Real jedva sačuvao pobedu nad Valjekanom

Kotalonci su osigurali prvo mesto u Grupi H, Milan je drugi, dok je češka Viktorija iz Plzenja posle današnje pobede od 1:0 u Belorusiji protiv BATE Borisova blizu selidbe u Ligu Evropa. Česi imaju četiri boda, a Belorusi dva.