Gregorio Manzano

Trener Atletika najavljuje „tuču“ u gradskom derbiju
 
Fudbaleri Atletika čekaju više od 10 godina na pobedu protiv Reala u madridskom derbiju, a trener „jorgandžija“ Gregorio Manzano najavio je veliku borbu i „tuču“ na terenu protiv vodećeg tima Primere.
Poslednji trener koji je Atletiko vodio do pobede nad Realom bio je Klaudio Ranijeri još 1999. godine, kada je njegova ekipa slavila sa 3:1.
Real je „vezao“ 12 pobeda, a u poslednjem meču u Ligi šampiona ispratio je zagrebački Dinamo ša šest golova u mreži.
-Atraktivan stil, otvoren i za uživanje navijača, potpuno je nebitan ako ne možete da ostvarite cilj. Nema ništa od toga u subotu, moramo da budemo zatvoreni, da igramo borbeno i ne toliko lepo za oko – istakao je Manzano.
Trener Atletika u subotnjem derbiju protiv Reala na stadionu Santijago Bernabeu možda neće moći da računa na napadača Radamela Falkaa koji ima problema sa povredom. Pod znakom pitanja su i Dijego, Arda Turan i Adrijan.
Manzano je ocenio i da Real ove sezone igra mnogo bolje u odnosu na prethodnu.
-Real ove sezone odlično vrši pritisak na protivničkoj polovini. Murinju je bilo potrebno vreme da izgradi ekipu i prilagodi je tako da postane prava mašinerija. Želimo da navijači Atletika imaju strpljenje kako bi i mi napravili pravi tim – dodao je Manzano.
Real trenutno ima tri boda više od drugoplasirane Barselone, dok se Atletiko nalazi na devetom mestu sa 15 bodova manje od gradskog rivala.
Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati današnjih utakmica 7. kola i tabela Primere