robert_prosinecki

141. VEČITI DERBI
Prosinečki: Ovo je težak poraz, situacija je katastrofa
 
Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki ocenio je da je njegov tim danas pretrpeo „težak poraz“ od Partizana u prvenstvu i da će biti jako teško dostići sadašnjih sedam bodova prednosti crno-belih.
-Moram, nažalost, da čestitam Partizanu jer je pobedio. Moja ekipa je pala posle promašenog penala, jer je razmišljala o toj situaciji. Moramo da analiziramo sve – zašto se to dogodilo i zašto nismo iskoristili naše šanse, a oni jesu. Da smo poveli, drugačiju bismo priču pričali – rekao je Prosinečki novinarima posle poraza od 2:0.
-Ovo je vrlo težak poraz. Partizan sada ima sedam bodova prednosti i biće jako teško stići ih… Situacija je katastrofalna – kazao je Prosinečki.
Na poluvremenu utakmice desio se incident, kada su se pokoškali pripadnici stručnog štaba oba tima.
-Tokom cele utakmice ni ‘a’ nisam rekao ni njima (stručnom štabu Partizana) ni sudijama. A on (trener Partizana Aleksandar Stanojević) je sve vreme imao svoju priču. Ovakva atmosfera u derbiju je na neki način normalna i nije ništa čudna – rekao je Prosinečki.
On je kazao da se duže zadržao na sastanku sa igračima i da zato nije bilo zajedničke konferencije za novinare oba trenera, a ne zbog incidenata.
-Ne mogu da budem zadovoljan ni odbranom ni napadom. Imamo mnogo stvari koje treba da popravimo. Zvezda može i mora bolje. Imamo kvalitet, samo treba raditi – rekao je Prosinečki.
Novinare je zanimalo da li se trener sada brine za svoju budućnost u klubu, na šta je hrvatski stručnjak kratko odgovorio:  -To ćete morati da pitate nekog drugog.
 
PHOTO: ataimages.rs
Povezana vest:  Real Madrid rutinski do bodova u Elčeu