dimna

141. DERBI

Navijači Zvezde i Partizana zasenili igrače! (FOTO)

 

Ovo je bio jedan od retkih derbija na kojima se „divljalo“ na tri tribine!

Podsećanja radi, ako neko nije upućen, u subotu uveče je odigran 141. derbi, duel večitih rivala, fudbalera Crvene zvezde i Partizana, ovoga puta igrači su se okupili na Marakani a slavili su crno beli sa 2:0.

Na 141. duelu večitih potrošeno je tone piraterije, kako petardi, koje su, izgleda zastarele, bombi, dimnih bombi, vatrometa i još kojekakvih sredstava.

Izgleda da policija i redarska služba nisu radile svoj posao, ali… Bilo je zanimljivo na terenu i pored njega. Sa jedne strane, na punom severu, na kome su, ko ne zna, navijači Crvene zvezde i na jugu, na kome su simpatizeri Partizna. Pored ovih „strana sveta“ na istoku, bliže južnoj tribini, našli su se navijači Partizana, tačnije više navijačkih grupa okupljenih pod nazivom „Zabranjeni“. Ipak, osim polomljenih stolica kao i zapaljenog, nečega, na južnoj strani stadiona, nije bilo tuče na samoj Marakani. Oko Marakane, to je druga priča…

Povezana vest:  Nedved želi da vrati Ibrahimovića u Juventus

vatrometIpak, oblaci dima, i pored magle koja je okovala srpsku prestonicu, bila je takva da je sudija morao da odloži početak meča.

Da će biti pakleno pokazatelj je bio i pokušaj Vladimira Stojkovića da pred utakmicu uđe u tunel i tada je sa severa krenula prava paljba petardi i koje čega. Početak meča je bio izvanredan, možda je podsećao i na 1990. kada su oko atletske staze bile zapaljene crvene baklje a to je bilo za (Ligu šampiona protiv Bajerna, ako me sećanje služi). Ceo sever je bio ispunjen upaljenim bakljama sa dodatkom vatrometa dok su na istoku i zapadu, kod atletske staze bile upaljene bele…

Povezana vest:  Dauning kritikovao selektora Kapela

Prelep prizor za najvatrenije navijače jednog kluba.

Uzvratili su navijači Partizana, sa juga, koji su napravili, takođe, bakljadu, naravno, ne tako veliku, jer su na gostujućem terenu ali su uspeli da zapale atletsku stazu i još nešto, nije važno šta ali je gorelo.

Na poluvremenu, kada su igrači trebali da odu u svlačionicu, da se okrepe i da se ugreju to su učinili igrači Zvezde ali je crno belima opet bilo teško da stignu do tunela jer su sa severa letele dimne bombe, baklje, petarde pa su se igrači i stručni štab uplašili i rešili da ostanu na terenu.

Tako revoltirani i nervozni, na zimi, a bilo je hladno, pokušao je Stanojević da „digne“ moral pulenima ali i da se svađa sa organizatorima.

Ko je tu kriv i da li je uopšte, to je na drugima da sude!

Povezana vest:  Savićević: Milan odbio da dovede Jovetića 2006.

Bilo je kavgi, kako kaže trener Stanojević ali bilo je i gužve među igračima Zvezde i Partizana. I o tome će odlučivati neko drugi da li će neko da podlegne sankcijama ili ne…

Na kraju, „Zabranjeni“ su ostali uskraćeni za dolazak igrača Partizana pod njihovu tribinu jer su Tomić, Rnić i ostali bili na jugu gde su proslavili pobedu sa navijačima Alkatraza ali su dobili salvu, ponovo, stolica, baklji, petardi i diminih bombi kada su pokušali da uđu u tunel… i tada su uspeli da se nađu na sigurnom.

Jedno je sigurno, nije bilo prekida meča, kao što su neki tražili a igrači Partizana, ponovo su pobedili Crvenu zvezdu, ovoga puta sa 2:0 a golove su postigli Marko Šćepović i Zvonimir Vukić.

Pamtiće se i ovaj derbi, 141!

Slike, ipak, govore više od reči!

PHOTO: ataimages.rs

{vsig}141_derbi{/vsig}