Giovani-Trapattoni

Trapatoni produžio ugovor sa Irskom

 

Italijanski trener Ðovani Trapatoni predvodiće irsku fudbalsku reprezentaciju i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014, saopštio je danas Fudbalski savez Irske (FAI). Predvođena Trapatonijem, Irska je uspela da prekine desetogodišnje nepojavljivanja na velikim takmičenjenima i naredne godine kvalifikuje se na EP u Poljskoj i Ukrajini.

-Velika je čast i privilegija predstavljati irski tim i radujem se produženju saradnje – rekao je Trapatoni.

Povezana vest:  Bajković: Uspeli smo da malo usrećimo narod

FAI nije saopštio visinu novog ugovora, ali ostrvski mediji prenose da je Trapatoni pristao na smanjenje plate sa 1,8 na 1,5 miliona evra. Na produženje ugovora pristali su Trapatonijevi pomoćnici Marko Tardeli i Fausto Rosi.

-Napravili su fantastičan posao za ekipu i po prvi put u poslednjih 10 godina plasirali nas na glavni turnir. Irska je popravila poziciju na FIFA rang listi, sada smo 21. i promovisano je dosta novih fudbalera za budućnost – rekao je izvršni direktor FAI Džon Delejni.

Povezana vest:  Klop: Bajern je zaslužio ovaj trofej

Trapatoni je u dosadašnjoj bogatoj trenerskoj karijeri vodio Milan, Juventus, Inter, Fiorentinu, Kaljari, Benfiku, Bajern, Štutgart, Salcburg i reprezentaciju Italije.