drogba_1
Čelsi bolji od Njukasla

Fudbaleri Čelsija pobedili su daans na gostovanju Njukasl sa 3:0 (1:0) u 14. kolu engleske Premijer lige i tako timu sa „Sent Džejm Parka“ naneli prvi poraz na domaćem terenu.
Ovom pobedom Čelsi je pretekao Njukasl na četvrtom mestu na tabeli i sa 28 bodova izjednačio se sa ekipom Totenhema, koja ima utakmicu manje.
Čelsi je do ubedljive pobede stigao u finišu susreta, a mogao je i ranije da reši pitanje pobednika, pošto su šanse propustili kapiten Frenk Lampard iz penala i Danijel Staridž, koji je pogodio stativu golmana Tima Krula.
Gosti su poveli u 38. minutu preko napadača iz Obale Slonovače Didije Drogbe, na 2:0 povisio je Salomon Kalu u finišu meča, a konačan rezultat posavio je Staridž u nadoknadi sudijskog vremena.
Srpski reprezentativac Branislav Ivanović odigrao je svih 90 minuta za tim Andrea Viljaša Boaša.
Rezultati i strelci 14. kolo Premijer lige:
Njukasl – Čelsi 0:3 (Drogba 38, Kalu 89, Staridž 92)
Danas od 16 igraju Blekburn – Svonsi, Mančester Siti – Norič, Kvins Park Rendžers – Vest Bromvič Albion, Totenhem – Bolton, Vigan – Arsenal, a od 18.30 Aston Vila – Mančester Junajted.
Sutra su na programu mečevi Everton – Stouk (16) i Vulverhempton – Sanderlend (17), dok se u ponedeljak sastaju Fulam – Liverpul (21).
Tabela: Mančester Siti 35 bodova, Mančester Junajted 30, Totenhem 28 (-1), Čelsi 28, Njukasl 26, Liverpul i Arsenal 23, itd.

Povezana vest:  Nova pobeda Mančester Junajteda