Mesi: Gvardiola najzaslužniji za sve uspehe

Najbolji fudbaler sveta prošle godine Lionel Mesi rekao je danas da je trener Barselone Pep Gvardiola najzaslužniji za sve uspehe tog tima prethodnih godina.
-On je najvažniji deo ekipe. Pravi je vođa, na sjajan način priprema utakmice i zna kako da nas motiviše da pružimo najbolje partije. Vodi računa o svim detaljima i to je ono što pravi razliku. Tako je, po dolasku u klub, doneo odluku da svi moramo da ručamo zajedno u klubu, kako bi lekari i kineziolozi mogli bolje da nas prate i to je dalo odlične rezultate – rekao je Mesi za sajt Svetske fudbalske federacije (FIFA).
Mesi je prošle sezone odigrao 55 utakmica i postigao 53 gola za Barselonu, koja je osvojila Ligu šampiona i titulu prvaka Španije.
Ove sezone Barselona zaostaje tri boda za vodećim Realom iz Madrida. Sledećeg vikenda Madrid će biti poprište velike borbe dva najtrofejnija španska kluba.
-Znamo koliko možemo ove sezone koja je veoma dugačka i naporna. U subotu nas očekuje fantastična utakmica, u kojoj moramo da pobedimo. Taj meč će biti presudan za nastavak sezone – kazao je argentinski fudbaler.
Nakon derbija „El Klasiko“, Barselonu očekuje put u Japan i učešće na Svetskom klupskom prvenstvu.
-Barselona uvek ide na osvajanje trofeja. SP za klubove je važno takmičenje i nikako ne smemo da se opustimo – rekao je Mesi koji je i ove godine glavni kandidat za osvajanje nagrade „Zlatna lopta“.
-Lepo je osvajati nagrade, pogotovo one najprestižnije, ali najvažniji su mi trofeji Barselone – dodao je Mesi.
U dosadašnjem toku sezone Argentinac je odigrao 27 utakmica i postigao 23 pogotka.

Povezana vest:  Vijera još godinu dana u Mančester Sitiju