Mesi: Pozitivan rezultat u Madridu bio bi fantastičan impuls
Najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi dao je ekskluzivan intervju za internet stranu Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).
Na pitanje kako vidi subotnji „clasico“ protiv Real Madrida, Barselonin je fudbaler odgovorio:
-Biće to fantastična utakmica. Za nas bi bilo od vitalnog značenja da na Santiago Bernabeuu ostvarimo pozitivan rezultat jer bi nam to dalo fantastičan impuls pred nastavak sezone. Ne uspemo li u tome, nećemo imati dovoljno vremena za opuštanje jer moramo u Japan na Klupsko prvenstvo sveta – rekao je Mesi osvrnuvši se takođe na činjenicu da trener ekipe Žozep Gvardiola ove sezone sve češće organizuje formaciju u 3-4-3 sistem.
-Taj sistem igre pretpostavlja više igrača u sredini, pa samim time i bolji posed lopte. To je ono što šef želi da uradi. Znamo da u trenucima kada imamo loptu u posedu činimo protivnika ugroženim, a vlastiti gol sigurnim. Imati ekstra čoveka u veznom redu zato je vrlo bitno. Trener Gvardiola ključan je faktor svih naših uspeha. Njegovo vođstvo ključno je zbog načina na koji nas priprema i motiviše. Njegova fokusiranost na detalje čini veliku razliku. Kad je tek došao, primerice, insistirao je da moramo ručati u klubu, te naložio lekarima i kineziolozima da nas bolje prate. To nas je strahovito ojačalo u timskom smislu – rekao je Argentinac.
-Jako smo već dugo zajedno i izvrsno se poznajemo. Znamo gde će lopta ne u prvom, nego u trećem ili četvrtom idućem dodavanju – rekao je Mesi.
Povezana vest:  Matić: Trenutno niko ne razmišlja o fudbalu