cavi_hernandez_spanija

Ćavi: Poraz od Reala ne znači i gubitak titule

 

Fudbaler sredine terena Barselone Ćavi Ernandes rekao je večeras da će njegova ekipa ići na pobedu protiv Reala u Madridu, ali je istakao da ni poraz neće predstavljati kraj trke za titulu šampiona Španije. Katalonski tim ima tri boda manje i utakmicu više od Reala, a „El Klasiko“ se igra u subotu u Madridu.

Povezana vest:  Pobede Sitija i Junajteda posle preokreta

-Čak i da ne pobedimo, biće još mnogo bodova u igri. Ta utakmica neće označiti kraj prvenstva – kazao je Ćavi španskim medijima.

Madriđani su „vezali“ 14 pobeda, u poslednje vreme postižu mnogo golova i evidentno je da je trener Žoze Murinjo podigao samopouzdanje ekipi koja je prošle sezone podbacila osvojivši samo španski Kup kralja.

-Real igra odlično, ušli su u pobedničku seriju i to se može videti i po stanju na tabeli. Ta prednost znači da su u ovom trenutku bolji, ali u derbiju nema favorita. Ovo je prvi El Klasiko u poslednje tri, četiri godine u koji Real ulazi sa boljom formom od nas – naveo je Ćavi.

Povezana vest:  Ruski fudbaler Dmitrijev doživotno suspendovan

Ćavi je rekao i da ne očekuje čarke i incidente među igračima, pošto su takve situacije obeležile poslednjih nekoliko duela „večitih“ španskih rivala.

-Sve je to zaboravljeno. U subotu će svaki igrač ući u meč sa ciljem da pomogne svojoj ekipi da pobedi. Ponekad se dogode incidenti na terenu, ali verujem da ćemo po završetku meča pričati samo o dobrom fudbalu – zaključio je reprezentativac Španije.

Povezana vest:  Mediji: Zola umesto Ančelotija u Čelsiju

Utakmica Real Madrid – Barselona igra se u subotu od 22 sata u Madridu.