uefa_champions_league

LIGA ŠAMPIONA, REZULTATI

Ispali Siti i Junajted, kanonada Liona u Zagrebu

 

Fudbalski klubovi iz Mančestera, Junajted i Siti večeras nisu uspeli da se plasiraju u osminu finala Lige šampiona, dok je Lionu to pošlo za rukom spektakularnom pobedom od 7:1 protiv Dinama iz Zagreba. Mančester Junajted je u gostima izgubio od Bazela sa 2:1, a pred kraj prvog poluvremena teren je zbog povrede morao da napusti kapiten „đavola“ Nemanja Vidić.

Prvi pogodak na utakmici postigao je Marko Streler u devetom minutu i tako Bazelu odškrinuo vrata osmine finala, koja je u potpunosti otvorio Aleksandar Fraj golom u 84. minutu. Poraz je ublažio Fil DŽons u 89. minutu. Ovo je prvi put od 2005. godine da Mančester Junajted neće igrati u osmini finala Lige šampiona.

Povezana vest:  Roben: Verujem u pobedu Bajerna

Mančester Siti je na svom stadionu savladao kombinovani tim Bajerna iz Minhena sa 2:0, ali je u drugoj utakmici A grupe Napoli istim rezultatom slavio na gostovanju Viljarealu i sačuvao drugo mesto na tabeli. U timu Sitija, za koji su golove postigli David Silva i Jaja Ture, od početka je igrao bivši fudbaler Partizana Stefan Savić.

Navijačima oba tima iz Mančestera za utehu ostaje činjenica da bi ove ekipe mogle u maju da se sastanu u borbi za manje značajniji evropski trofej, pošto će na proleće takmičenje nastaviti u Ligi Evrope. Olimpik iz Liona je na Maksimiru „pregazio“ Dinamo, a pomogao mu je i Real Madrid koji je u Amsterdamu savladao Ajaks sa 3:0.

Povezana vest:  Pike: Mesi je nedodirljiv

Domaćin je na meču u Zagrebu od 34. minuta igrao bez isključenog Jerka Leka. To mu nije smetalo da povede golom Matea Kovačića u 40. minutu.  Ovaj gol naljutio je ekipu Liona kojoj je za prolaz bila potrebna veoma ubedljiva pobeda i do nje su uspeli da dođu. Junak je bio četvorostruki strelac Bafetimbi Gomis, a u golove su dali i Lisandro Lopez, DŽimi Brijan i Gonalon.

Veliku pobedu za plasman u osminu finala zabeležio je i moskovski CSKA, koji je u Milanu savladao Inter sa 2:1. Gosti su do istorijskog trijumfa došli pogotkom Vasilija Berezuckog u 87. minutu.

Rezultati i strelci:

Grupa A:

Mančester Siti – Bajern 2:0 (Silva 36, Ture 52)

Viljareal – Napoli 0:2 (Inler 65, Hamšik 76)

Povezana vest:  Air Serbia iznenadila Tanjug u Planetwin365 Zlatnom kupu

Tabela: Bajern 13, Napoli 11, Bajern 10, Viljareal 0.

Grupa B:

Inter – CSKA Moskva 1:2 (Kambijaso 51 – Dumbija 50, Berezucki 87)

Lil – Trabzon 0:0

Tabela: Inter 10, CSKA 8, Trabzon 7, Lil 6.

Grupa C:

Bazel – Mančester Junajted 2:1 (Streler 9, Fraj 84 – DŽons 89)

Benfika – Ocelul 1:0 (Kardoso 7)

Tabela: Benfika 12, Bazel 11, Mančester Junajted 9, Ocelul 0.

Grupa D:

Ajaks – Real Madrid 0:3 (Kaljehon 14, 90, Iguain 42)

Dinamo Zagreb – Olimpik Lion 1:7 (Kovačić 40. – Gomis 45, 48, 52, 70, Gonalon 49, Lopez 64, Brijan 76)

Tabela: Real Madrid 18, Lion 8, Ajaks 8, Dinamo 0.