zoran_lakovic_gensek_FSS

Laković: Prihodi naših klubova uglavnom od prodaje igrača
 
Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Zoran Laković rekao je danas da većina srpskih klubova, za razliku od evropskih velikana, prihode ostvaruje prodajom igrača.
-Klubovi kao što su Barselona, Real i Mančester Junajted prihode ostvaruju preko prodaje ulaznica, TV prava i komercijalnih aranžmana, a naši timovi uglavnom od prodaje igrača – rekao je Laković na Expo-zim sajmu u Beogradu.
On je dodao da budžeti Crvene zvezde i Partizana iznose oko 10 miliona evra, dok stalni učesnici Lige šampiona imaju oko 25 miliona evra godišnje.
-Situacija je loša, a samo zajednička akcija države, FSS, lige i medija može da promeni stanje. Moramo da nastavimo sa renoviranjem stadiona. Zasad samo stadioni Crvene zvezde, Partizana i Vojvodine imaju reflektore, a u toku je njihovo postavljanje u Nišu, Kruševcu i Čačku – kazao je Laković.
Laković je naveo da je potrebno da se uvede novi kalendar takmičenja u Srbiji i omoguće poreske olakšice sponzorima.
Kao primer lošeg stanja u klubovima, Laković je naveo OFK Beograd.
-U stadion na Karaburmi nije ulagano barem 20 godina i on nema licencu UEFA. Postoji opasnost da jedna tribina bude zatvorena – kazao je Laković.
On je istakao da je FSS prošle sezone imao „istorijski“ budžet od 17,4 miliona evra, što je bila posledica učešća reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.
U poslednjim kvalifikacijama za EP 2012, kako je naveo Laković, prihodi su postojali samo od utakmica protiv Slovenije i Italije.
Povezana vest:  Del Boske ostaje selektor i u slučaju neuspeha na SP