ivan_curkovic_fss

Ćurković: Četvrti smo u svetu po broju prodatih igrača

 

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Ivan Ćurković izjavio je danas da je Srbija na četvrtom mestu u svetu po broju prodatih igrača u strane zemlje, iza fudbalskih velesila kao što su Brazil, Francuska i Argentina.

-Prema poslednjim podacima Svetske fudbalske federacije (FIFA), Srbija je na visokom četvrtom mestu po broju prodatih fudbalera u inostranstvo. Ispred nas su samo Brazil, Francuska i Argentina i to je naša realnost. Sadašnji stadioni ne donose prihod i moraju da se oslone na prodaju igrača – rekao je Ćurković na međunarodnom sajmu „Ekonomija sporta“ u Beogradu.

Povezana vest:  Rednap neće kazniti Kina zbog organizovanja žurke

On je dodao da stadioni Crvene zvezde i Partizana zadovoljavaju minimalne bezbednosne uslove.

-Ukoliko se nešto uskoro ne promeni, nećemo imati gde da organizujemo međunarodne utakmice. Ne postoje adekvatne bezbednosne mere, video nadzor, a većina huligana ne kupuje ulaznice. Kada se na to dodaju pirotehnička sredstva, tuče, skandiranje političkih parola, dobijamo negativnu sliku o fudbalu u Srbiji – kazao je Ćurković.

Povezana vest:  Počeo sastanak UO FK Crvena zvezda, prisustvuju Džajić i Čović

On je istakao da je fudbal u Srbiji ugrožen, jer su stadioni bez biznis plana koji bi mogao da pokrije održavanje, kao i da bi moderni objekti doneli bolje rezultate i atmosferu na tribinama, porodičnu zabavu i sport bez nasilja.