zvezda_koktel_1 (1)

Zvezda proslavila 20 godina od titule svetskog šampiona

 

Fudbalski klub Crvena zvezda je danas koktelom na svom stadionu proslavio 20 godina od osvajanja titule svetskog šampiona u Tokiju.

-Svi koji su danas ovde žele od Crvene zvezde trofeje i da se Tokio možda jednog dana ponovi. Svi, međutim, moraju da budu svesni situacije u kojoj je danas klub – rekao je legendarni fudbaler crveno-belih Dragan Džajić koji je u to vreme bio sportski director kluba.

Povezana vest:  Mesi ne priznaje rivalitet sa Ronaldom

Džajić je istakao da „svako skakanje bez prave vizije može da bude pogubno. Zato svi kojima je stalo do Zvezde, moraju da budu strpljivi i realni“. Zvezda je sa dva gola Vladimira Jugovića i jednim Darka Pančeva u finalu Interkontinentalnog kupa u Tokiju pobedila čileanski Kolo Kolo sa 3:0.

-Taj uspeh nije došao slučajno: Zvezda je velikom igrom nadoknadila odlazak važnih igrača. Imali smo veliki tim, ali i strategiju – dodao je Džajić.

Povezana vest:  Pirlo žali što nikad nije igrao za Real ili Barselonu

Trener beogradskog kluba na toj utakmici, Vladica Popović, kazao je da današnju svečanost doživljava kao putokaz, a ne kao podsećanje na prošlost.

-Čast mi je i zadovoljstvo što danas mogu da evociram lepe uspomene. Biti trener Crvene zvezde je privilegija, ali još više obaveza da se bude najbolji – rekao je Popović.

Povezana vest:  FSS ponovo pred istragom zbog meča sa Velsom u Novom Sadu

Svečanosti na stadionu Crvene zvezde prisustvovali su šef stručnog štaba Robert Prosinečki i prvotimci kluba, i mnogobrojni gosti.

zvezda_koktel_1