arsen_venger_por_vel_kzn_1

Venger: Jedva čekam El Clasico, duel najboljih na svetu
 
Francuski stručnjak na klupi londonskog Arsenala Arsen Venger ponudio je svoj doprinos u najavi velikog španskog fudbalskog derbija, El Clasicu između Real Madrida i Barselone u subotu.
Utakmicu na stadionu Santiago Bernabeu će Real Madrid dočekati s tri boda prednosti i susretom manje u odnosu na svog najvećeg rivala.
-Nema dileme da je u pitanju meč između trenutno dve najbolje ekipe na svetu. To je utakmica koju svi želimo videti – započeo je 62-godišnji Venger, te nastavio.
-Niti jedna ekipa ne želi da izgubi derbi. Živci bi mogli odigrati svoju ulogu zbog pritiska koji je stvarno velik. Real Madrid će n u subotu imati priliku da nam pokaže koliko je smanjio razliku između njega i Barselone. Svi mi znamo da će dve međusobne utakmice Reala i Barselone u prvenstvu odlučiti pitanje novog prvaka – kaže Venger.
Njemu je igra Barselone dobro poznata iz prve ruke, jer su Topdžije u zadnje dve sezone oba puta ispali baš od katalonskog diva.
Venger drži kako trener Reala Žoze Murinjo mora doneti važnu taktičku odluku na koji način se suočiti s Barselonom.
-Osnovno je pitanje protiv Barselone hoćete li se postaviti na terenu jako visoko ili duboko? Barselonu morate napasti i izložiti je pritisku u defenzivi. Real Madrid ima priliku to napraviti i siguran sam da će to i učiniti. U predsezonskoj utakmici su se postavili vrlo visoko i zadali su Barseloni mnoge poteškoće. Ipak, pitanje je mogu li tako igrati svih 90 minuta? Ako udaljite prvu liniju odbrane od svog gola i u nekoliko situacija ne osvojite loptu, izloženi ste Mesijevom trku. Pitanje je hoće li se Real Madrid postaviti visoko na igralištu od početka, ili će krenuti s vrlo opreznim pristupom, pa napasti Barselonu u drugom poluvremenu? – rekao je Venger.
Povezana vest:  Real bez Dijare i Garaja na Atletiko