el-clasico

Real i Barselona u subotu igraju za titulu i slavu
 
Navijači širom sveta sutra će biti u prilici da gledaju još jednu epizodu fudbalskog „rata zvezda“ kada će na teren stadiona Santijago Bernabeu istrčati Real Madrid i Barselona, dva verovatno najjača tima na svetu u ovom trenutku.
Duel dva najveća španska kluba odavno je prerastao okvire te zemlje i postao globalni fenomen, a priliku za međusobni „golgeterski“ okršaj sutra će dobiti i trenutno dva najpopularnija igrača na svetu Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo.
Čini se da je trener Reala Žoze Murinjo konačno „skockao“ ekipu koja se nalazi u sjajnoj seriji pobeda poslednjih meseci, a derbi „El klasiko“ dočekuje sa tri boda više i utakmicom manje od Barselone. Katalonski tim igra za nijansu slabije nego prošle sezone, ali trener Barselona Pep Gvardiola nije izgubio u dosadašnjih pet dolazaka na stadion Bernabeu.
-Ne znam ko će igrati za Real, ali Murinjova najveća briga biće kako da zaustavi Mesija. Svaki trener bi voleo da ima takvog igrača, Mesi je uvek igrao dobro kad je to bilo najteže – rekao je bivši selektor Srbije Radomir Antić španskim medijima.
U taboru aktuelnog prvaka Evrope i Španije svesni da bi poraz značajno umanjio šanse Barselone u nastavku šampionske trke.
-Uvek je lepo kada pobedite na Bernabeu. Naš eventualni trijumf bi bio još veći ako pogledate sadašnju situaciju na tabeli. Real sada izgleda i igra mnogo bolje nego prethodnih sezona – rekao je igrač sredine terena Barselone Chavi Ernandez.
Real i Barselona ove sezone već su odigrali dva meča u španskom Superkupu. Meč u Madridu završen je remijem 2:2, dok je Barselona na svom stadionu slavila sa 3:2.
-Ekipa je spremna, raspoloženje je na nivou i derbiju pristupamo kao i svakom drugom meču. Sutrašnja utakmica neće ništa promeniti, jer ima još mnogo da se igra. Nećemo se prilagođavati, nametnućemo svoj stil Barseloni – rekao je pomoćni trener Reala Aitor Karanka na konferenciji za novinare, na kojoj Murinjo nije želeo da se pojavi.
Ove sezone najbolji strelac Reala je Kristijano Ronaldo sa 21 golom na 20 utakmica, dok je Mesi za Barselonu dao 27 golova na 22 utakmice.
Veliki španski derbi igra se sutra od 22 sata u Madridu.
Povezana vest:  Selektor fudbalske reprezentacije Poljske zaražen korona virusom