aleksandar_jankovic_1

Janković saopštio spisak igrača iz srpskih klubova

 

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Janković saopštio je danas spisak igrača iz domaćih klubova koji će trenirati u Sportskom centru u Staroj Pazovi od 12. do 14. decembra. Janković je rekao da je ideja ovog „neformalnog okupljanja“ da se igrači „druže i održe kontinuitet zajedničkog rada“.

-I u decembru prošle godine trenirali smo na stadionu Rada, pa je samo druženje mnogo značilo igračima. Ispostavilo se da je to dobra ideja, a rezultiralo je time što ni u jednoj utakmici tokom 2011. godine nismo poraženi – dodao je Janković.

Povezana vest:  Real jedva sačuvao pobedu nad Valjekanom

On je zahvalio klubovima koji su oslobodili igrače u terminu koji nije predviđen kalendarom Svetske fudbalske federacije (Fifa) i kazao da je hteo da pozove i Nenada Krstičića iz Sampdorije, ali „njegov klub nije hteo da izađe u susret“.

-Mogu to da razumem, jer nije reč o zvaničnom terminu namenjenom reprezentacijama. S druge strane, drago mi je da su imali takav stav, što znači da se na našeg reprezentativca ozbiljno računa u klubu. Nama su upravo takvi igrači potrebni – rekao je Janković.

Povezana vest:  Olić želi da ode iz Bajerna

Naredno okupljanje mlade reprezentacije Srbije biće u februaru 2012. godine, kada će Jankovićevi izabranici igrati i jednu prijateljsku utakmicu. Posle toga, u junu, sledi nastavak takmičenja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2013. godine u Izraelu, u kojima je Srbija trenutno prva na tabeli Grupe 4 ispred Danske, Makedonije, Severne Irske i Farskih Ostrva.

Na Jankovićevom spisku nalaze se:

Golmani: Branimir Aleksić (Spartak), Marko Dmitrović (Crvena zvezda) i Aleksandar Kirovski (Crvena zvezda).

Povezana vest:  Kuzmanović: Izabrao sam Inter zbog povratka u Italiju

Odbrambeni igrači: Aleksandar Miljković (Partizan), Filip Mladenović (Borac), Milan Rodić (OFK Beograd), Uroš Ćosić (Crvena zvezda), Nikola Maksimović (Sloboda Sevojno) i Mario Maslać (Borac).

Igrači sredine terena: Filip Kostić (Radnički Kragujevac), Vuk Mitošević (Vojvodina), Slobodan Medojević (Vojvodina), Saša Marković (Partizan), Darko Lazović (Crvena zvezda), Luka Milivojević (Rad) i Filip Knežević (Borac).

Napadači: Nemanja Kojić (Rad), Lazar Marković (Partizan), Đorđe Despotović (Spartak), Marko Šćepović (Partizan) i Ognjen Mudrinski (Jagodina).