Arsene_Wenger_2011

Venger: Tjeri Anri  bi mogao biti sjajan fudbalskii trener
 
Francuski fudbaler, 34-godišnji Tjeri Anri , boravio je u petak u Londonu gde mu je njegov nekadašnji klub Arsenal odao veliko priznanje.
Naime, Arsenal je ispred svog Emirates stadiona u petak otkrio i predstavio tri statue svojih legendi. U pitanju su Herbert Čapman, Toni Adams i Tjeri Anri , inače najbolji strelac u istoriji ovog kluba.
Anri je igrao za Arsenal od 1999. do 2007. godine, te je u tom razdoblju postigao čak 226 pogodaka i odigrao 370 utakmica.
-Njegova fudbalska karijera još uvek traje, pratim i vidim da dobro igra u Njujorku. Ali, moram priznati da u Tjeriju vidim ubuduće i uspešnog fudbalskog trenera – rekao je trener Arsenala Arsen Venger tokom otkrivanja statua što je bila kulminacija proslave 125. godišnjice kluba
-Mnogi igrači koje sam trenirao u Arsenalu bi mogli biti treneri, ali Patrik Vijeia i Tjeri Anri pre svih. Naravno, ne može se odmah iz fudbalskih kopački na trenersku klupu. Posao je to kao i svaki drugi. Treba mnogo učiti, skupljati iskustvo i naučiti voditi tim. Ali, Anri je uvek bio lider – završio je Venger.
Povezana vest:  Amstel testirao fudbalsko umeće predstavnika medija, novinari pokušali da pogode prečku