Jose_Mourinho_Real_Madrid_Barcelona

Murinjo: S bodom u Sevilji, mi smo opet prvi
 
Moji su fudbaleri tužni ali sasvim opušteni, rekao je Žoze Murinjo, trener Real Madrida, nakon bolnog domaćeg poraza od Barselone u „Clasicu“.
Slavila je katalonska ekipa na Santiago Bernabuu 3-1 u srazu 16. Primerina kola nakon što je Real došao u vođstvo već u 22. sekundi igre. Kao značajan faktor koji je pridonio rezultatu Portugalac je naveo sreću.
-Prvo je poluvreme bilo uravnoteženo, ali Barselonin je drugi gol bio plod čiste sreće, odnosno naše nesreće. Ništa vise – kazao je Murinjo nastavivši:
-Nakon toga Barselona je imala psihološku prednost. Postali su sve tačniji i precizniji u svojim kratkim odigravanjima. Uobičajeno ekipu koja povede. Sreća je također odigrala veliku ulogu jer je Kristijano Ronaldo pri našem 1-0 vođstvu imao sjajnu priliku za 2-0. On iz takvih situacija obično ne promašuje.
Murinjo je također komentarisao slučaj nespretnog uklizavanja Lionela Mesija pred kraj prvog poluvremena, kojim je Argentinac mogao dobiti drugi žuti karton. Oborio je Ćabija Alonsa.
U trenutku tog događaja Murinjo je jasno na klupi pokazao nezadovoljstvo. Ali, nakon utakmice se ogradio.
-U tom sam trenutku pomislio da je Mesi zaslužio isključenje. Ali, neću reći ništa o tome dok ne pogledam snimku prekršaja.
Sledeće subote u istom terminu Real gostuje kod Sevilje na Sanchez Pizjuanu. S obzirom na to da je Barselona unapred odigrala utakmicu 17. kola zbog odlaska na Svetsko klupsko prvenstvo, Madriđani bi s jednim osvojenim bodom ponovno stekli prednost nad rivalom.
-Imamo tu utakmicu u našim rukama. Pobedimo li u Sevilji, opet ćemo pobeći Barsi na tri boda. To i jest razlog zašto smo opušteni – zaključio je Murinjo, koji je pokazao sportski fair play rukovavši se uoči početka utakmice s Barseloninim pomoćnim trenerom Titom Vilanovom, s kojim je imao ružan okršaj u avgustu tokom dvoboja Superkupa.
Povezana vest:  Milvol izbacio Lester iz FA kupa