Trener Santosa: Ne svađajte Nejmara i Mesija

Trener brazilskog fudbalskog prvoligaša Santosa Maurisi Ramaljo izjavio je danas da je njegov najbolji igrač Nejmar ima sve preduslove da postane jedan od najvećih u istoriji, rame uz rame sa legendarnim zemljacima Zikom i Rivelinjom, odnosno sa Francuzom Zinedinom Zidanom.

-Pele se ne računa jer je on poseban i niko nikada nije igrao na njegovom nivou. Nejmar je izuzetno talentovan, ima sve kao nekada Ziko, Rivelinjo ili Zidan, glavu pre svega, zatim dribling, šutira sa obe noge, viziju u igri. Ipak, ja sam od onih koji poziva na oprez jer on tek treba da opravda svoj talenat – rekao je Ramaljo.

Povezana vest:  Predsednik FFF Žan Pjer Eskalet podnosi ostavku

On je konstantno poređenje Nejmara i Mesija u medijima nazvao apsurdnim i dodao da bi to na kraju moglo da bude kontraproduktivno.

-Ako se stalno potencira na tome, onda bi oni mogli da se okrenu jedan protiv drugoga, a to nikako ne bi bilo dobro – poručio je Ramaljo.

Santos, aktuelni šampion Južne Amerike u sredu igra polufinale Svetskog klupskog prvenstva protiv japanske Kašive. U drugom polufinalu dan kasnije sastaće se prvak Evrope Barselona i šampion Azije katarski Al Sad. Ukoliko se tradicija nastavi Santos i Barselona će se boriti za titulu i biće to prvi međusobni obračun između Nejmara i Mesija.

Povezana vest:  KONI preporučio doživotnu suspenziju za Flakija