pep_gvardiola

Gvardiola: Došli smo u Japan po trofej

 

Trener fudbalera Barselone Pep Gvardiola poručio je danas da njegov tim ne može da se nazove najboljim, ukoliko ne osvoji titulu na prvenstvu sveta u Jokohami.

-Radi se o izuzetno prestižnoj tituli koja se ne osvaja često – rekao je Gvardiola posle prvog treninga njegovog tima.

Kako je naveo trener Barselone, „sama želja da se osvoji titula klupskog šampiona svetra“ dovoljno je jak motiv za njegovu ekipu uoči prvog polufinalnog susreta protiv katarskog Al Sada, koji je zakazan za četvrtak. Gvardiola ipak, sa oprezom prilazi predstojećem takmičenju.

Povezana vest:  Ninković: Černomorec je mnogo jači nego pre godinu dana

-Igrači su svesni da je ovo takmičenje izuzetno teško i da mogu da se dese iznenađenja – rekao je Gvardiola, koji je inače, tokom igracke karijere nastupao za katarski klub Al Ahli.

On je naglasio da je u ovom trenutku najvažnije da se njegovi igrači „dobro odmore, opuste i prilagode na vremensku razliku“. Gvardiola je naglasio da je dolazak u Japan za njega „uvek velika čast“.

Povezana vest:  Huan Mata zadovoljan u Čelsiju

-Obavezni samo da na ovom takmičenju damo svoj maksimum, pre svega zbog poštovanja prema narodu koji je toliko toga pretrpeo – rekao je Gvardiola i poželeo Japanu da se što pre oporavi od katastrofalnog zemljotresa i cunamija koji su 11. marta pogodili tu zemlju.

Ekipu Barselone je, inače, po dolasku na tokijski aerodrom dočekalo nekoliko stotina oduševljenih japanskih navijača. U drugom polufinalu igraće Santos protiv japanskog tima Kašive Rajsol, koja je u nedelju bila bolja od meksičkog Montereja posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Finale klupskog prvenstva sveta na programu je u nedelju 18. decembra u Jokohami.

Povezana vest:  Portugalci otpustili selektora Benta