samjuel_eto_anzi

Kamerunci sad demantuju da je Eto suspendovan

 

Zvaničnici Fudbalske federacije Kameruna (FECAFOOT) saopštili su da će epilog disciplinskog saslušanja kapitena nacionalne reprezentacije Samjuela Etoa biti poznat u petak, demantujući jučerašnje tvrdnje medija da mu je izrečena suspenizija od sedam utakmica.

-Odluka još nije poznata. To su sve spekulacije – izjavio je generalni sekretar FECAFOOT Tombi Roko Sidiki.

Povezana vest:  Čelsi bolji od Njukasla

Kamerunski mediji preneli su u sredu da je jedan od najboljih svetskih napadača, trenutno član ruskog Anžija iz Mahačkale, suspendovan na sedam utakmica u dresu državnog tima zbog odbijanja da igra na prijateljskom meču protiv Alžira 15. novembra. Konstatovano je da iz istih razloga pomoćnik kapitena Ejong Enov propušta četiri, a Benoa Asu-Ekoto tri naredna reprezentativna meča.

Povezana vest:  Zvezda protiv OFK Beograda rutinski do 13. pobede u nizu

-Odluka će biti doneta u petak i to će objaviti sajt federacije – naglasio je Roko Sidiki.

Lokalni sportski analitičari i komentatori tvrde da je federacija oprezna po pitanju suspenzije slavnog fudbalera zbog mogućeg reagovanja javnosti, posebno nakon što kamerunska reprezentacija nije izborila plasman na afrički Kup nacija, početkom 2012. u Gabonu i Ekvatorijalnoj Gvineji.

Povezana vest:  Pobede Espanjola, Hetafea i Osasune

Kako se ističe, suspenzija tri važna igrača ozbiljno bi ugrozila šanse reprezentacije Kameruna da se kvalifikuje za Kup nacija 2013, kao i na prvenstvo sveta 2014. godine.