Ronaldo – Mesi kroz brojke – 60:59 u golovima, 1:5 u trofejima
Kristijano Ronaldo ove kalendarske godine je odigrao 60 utakmica kombinovano na klupskoj i reprezentativnoj sceni. Dao je 60 golova. Lionel Mesi je upisao 70 nastupa i 59 golova.
Ne postoje dvojica fudbalera na svetu koje se zadnjih godina toliko često upoređuje, koliko Ronalda i Mesija, pogotovo otkad je Portugalac postao igrač Real Madrida.
Iako je Ronaldo u 2011. godini doista impresivan po golgeterskom učinku, nije teško izračunati da je prosečno dao gol po utakmici, dok je kod Barseloninog argentinskog asa taj prosek nešto slabiji, Mesi je upisao 28 asistencija, 11 više od svog najvećeg individualnog rivala.
Najvažnije od svega, Mesi je s Barselonom osvojio pet trofeja u 2011. godini, zadnji od njih ovoga meseca na Svetskom klupskom prvenstvu u Japanu, a Ronaldo s Realom samo jedan, Kup kralja prošle sezone.
Kristijano Ronaldo je dao 43 gola u 34 utakmice za “kraljevski klub“ u prvenstvu ove kalendarske godine. Dodao je 12 asistencija. U kup-takmičenjima je upisao sedam nastupa i pet golova, u Ligi šampiona 10 nastupa, pet golova i četiri asistencije, dok je u dresu portugalske reprezentacije u devet utakmica ostvario učinak od sedam pogodaka i jedne asistencije.
Ukupno je odigrao 60 utakmica, dao 60 golova i podelio 17 asistencija.
Lionel Mesi je u prvenstvu Španije u 36 utakmica postigao 31 gol uz 16 asistencija. U kup-takmičenjima je participirao u 10 susreta uz 12 pogodaka i četiri dodavanja za gol, u Ligi šampiona je u 11 utakmica dao 12 golova uz pet asistencija, dok je u argentinskoj reprezentaciji bio najskromnijeg učinka – četiri pogotka i tri asistencije u 13 susreta.
Ukupno, Mesi je 2011. godine odigrao 70 utakmica i zabio 59 golova uz 28 asistencija.
Povezana vest:  Nađ sportski direktor Partizana, novi ugovor za Rašovića