mladen_krstajic_civil

Mladen Krstajić: Ðuriću, podnesi ostavku zbog Partizana

 

Smenjeni sportski direktor Partizana Mladen Krstajić pozvao je danas predsednika Dragana Ðurića da podnese ostavku jer je to u interesu kluba. Na izuzetno posećenoj konferenciji za medije u Humskoj, Krstajić je objasnio da još uvek ne zna sopstevni status u klubu pošto su mu posle sednice Upravnog odbora prvo rekli da je smenjen i da je dobio otkaz, a sutradan da je samo suspendovan.

-Pozivam predsednika Ðurića koji tvrdi da je veliki partizanovac i patriota da podnese ostavku jer je to u interesu Partizana kako bi se najbolji treneri u Srbiji – Aleksandar Stanojević i Vuk Rašović vratili u klub. Ja se neću vraćati – rekao je Krstajić.

On je dodao da je na sednici UO dobio otkaz jer nije hteo da se izvinjava.

-Oni su utvrdili da sam ja nekog optužio za krađu, a ja sam samo pitao gde su pare – objasnio je Krstajić.

On je istakao da mu je čast što sam radio u Partizanu i dodao da će novac koji mu pripada po slovu ugovora uplatiti u humanitarne svrhe.

Povezana vest:  Pobeda Vojvodine posle tri kola

-Trenutno čekam izveštaj nadležne komisije o mom statusu jer imam ugovor na još dve i po godine. U organizovanoj zemlji kao Nemačka gde sam igrao, imao sam sličnu situaciju zbog nediscipline i tad sam novčano kažnjen – naveo je bivši reprezentativac.

Krstajić je rekao da posle svega mirno spava jer iza njega ne stoji niko, ni Nenad Bjeković, ni Žarko Zečević.

-Neka sadašnja uprava uradi makar 50 odsto onog što su uradili Nenad i Žarko. Postavljam pitanje ko stoji iza Ðurića. Kada je došao na mesto predsednika izneo je plan u 12 tačaka. Znate li koliko je ispunio? Samo jednu, i to onu da na stadionu neće biti ograde – podsetio je on.

Krstajić je pojasnio šta se dešavalo u septembru nakon eliminacije od Šamroka, ocenivši izjavu potpredsednika Mileta Jovičića kako je on hteo da smeni Stanlojevića kao „pokušaj da poremeti njihov odnos“.

-Stanojević i ja tad smo bili pod pritiskom i znali smo da je pitanje trenutka kada će na red doći smena trenera. Odlučili smo da odigramo taktički jer smo znali da Uprava želi Zorana Milinklovića, a ja sam predložio Nebojšu Vignjevića, znajući njegov tadašnji status u Hajduku, pretpostavljajući da ga Kuljani neće pustiti. Branko Ružić iz SPS-a je zvao Kuljane i dobio odgovor kakav smo očekivali – rekao je Krstajić.

Povezana vest:  Kraj sezone za Rajkovića

Posle svega Krstajić je rekao da će ukoliko Ðurić ode savetovati Stanojevića da se vrati na funkciju trenera:

-Savetovaću Stanojeviću da se vrati u klub, ako predsednik Ðurić ode. Ali, Stanojević ima čvrste stavove i videćemo kako bi to moglo da se završi – rekao je on,

Kako je naveo, pokušao je da sazna visinu transfera Stefana Savića u Mančester Siti, ali da u tome nije uspeo.

-Nisu me letos ni pitali kada je prodat Savić, čak mi se čini da je to urađeno pre nego što sam preuzeo funkciju sportskog direktora. Neki članovi UO su mi posle smene čestitali na odlučnost i rekli da moja tvrdoglasvost i istrajnost ne prolazi u ovakvom sistemu.

Povezana vest:  Lalatović iznenađen i nezadovoljan zbog tromesečne suspenzije

Krstajić žali što nije ustupio u javnost još letos prilikom pokušaja smene Stanojevića.

-Trebalo je da tada, odmah posle Stanojevića izađem pred novinare, ali su me zvale neke legende da to ne činim jer nije u interesu Partizana. Sada me niko nije zvao, jer očigledno shvataju da radim u interesu kluba – konstatovao je on.

-Očigledno je i da među čelnicima kluba nema dobre komunikacije, ni sami ne znaju koliki je buddzet, ali verujte mi, sigurno nije oko 23 miliona evra kao što je rekao Jovičić – zaključio je Krstajić, uz opasku da igrače ne treba mešati u sve ovo.

On je smenjen u ponedeljak na sednici Upravnog odbora posle sukoba sa predsednikom Ðurićem, koji je prethodno sportski sektor, na čijem čelu su Krstajić i Stanojević optužio da su krivi za neuspeh u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Posle Krstajićeve smene ostavku je najavio i Stanojević, koji je trenutno na odmoru, a juče je ostavku podneo i trener klupske filijale Teleoptika Vuk Rašović.