Giovani-Trapattoni

Trapatoni: Mislio sam da je Doni pametan momak

 

Nekadašnji selektor Italije Ðovani Trapatoni izjavio je danas da je mislio da je fudbaler Atalante Kristijano Doni, koji je uhapšen zbog nameštanja utakmica, mnogo pametniji nego što se pokazalo.

-Mislio sam da je Doni pametan momak. Ipak, možda je vreme da razmislim ponovo, jer da je pametan ne bi završio ovako – kazao je Trapatoni italijanskim medijima.

Povezana vest:  Partizan i kompanija "Adimes" zajedno u Evropu

Doni je debitovao za italijansku reprezentaciju dok je selektor bio Trapatoni.  Poznati trener je Doniju pružio šansu i na Svetskom prvenstvu 2002. godine, na kojem je odigrao dve utakmice. Fudbaler Atalante uhapšen je ranije ovog meseca zbog učešća u nameštanju mečeva prve i druge lige u poslednje dve sezone.

Trapatoni, koji je trenutno selektor Republike Irske, ocenio je da je novi skandal napravio dodatnu štetu italijanskom fudbalu.

Povezana vest:  Vignjević: Igračima je potrebna velika želja za pobedom

-Ogorčen sam, kao i svi ostali treneri. Ovo je novi udarac za italijanski fudbal. Zbog ovakvih stvari smo na lošem glasu. I u drugim zemljama postoji ilegalno klađenje, ali u tome ne učestvuju igrači – zaključio je Trapatoni.