Nenad-Milijas

Pobede gostiju u prvim mečevima 20. kola Premijer lige

 

U prve četiri utakmice 20. Kola fudbalskog prvenstva Engleske pobede su ostvarili gostujući timovi. Čelsi je golom Frenka Lamparda u 89. minutu pobedio Vulverhempton sa 2:1. Istim rezultatom Stouk je bio bolji od Blekburna, a Norič od Kvins Park Rendžersa, dok je Svonsi u Birmingemu pobedio Aston Vilu sa 2:0.

Čelsi je protiv Vulverhemptona poveo golom Ramireša u 54. minutu, ali je Stiven Vord izjednačio u 85. Pobedu gostima iz Londona doneo je Lampard posle asistencije Ešlija Kola. Reprezentativac Srbije Nenad Milijaš nije igrao za domaći tim, pošto je odrađivao suspenziju zbog crvenog kartona.

Povezana vest:  Nova pobeda Bajerna, Štutgart slavio u Hamburgu

Dvostruki strelac za Stouk u pobedi nad Blekburnom bio je centarfor Piter Krauč, u 17. i 45. minutu, dok je jedini gol za domaći tim postigao Dejvid Gudvil u 70. minutu. Gudvil je u igru ušao 11. minuta ranije, umesto reprezentativca Srbije Radosava Petrovića.

Kvins Park Rendžers je poveo protiv Noriča u 11. minutu, ali je strelac tog gola Džoi Barton isključen 25. minuta kasnije, posle čega su gosti uspeli da preokrenu i pobede. Golove za Norič dali su Entoni Pilkington u 42. i Stivi Morison u 83.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Brazil preko Kolumbije do polufinala SP

Aston Vila je na svom terenu primila gol već u 5. minutu duela sa Svonsijem, kada je mrežu domaćeg tima pogodio Nejtan Dajer. Konačnih 2:0 postavio je Vejn Rutlidž u 47. minutu.

U 18.30 u Londonu se sastaju Fulam i Arsenal. Sutra će se igrati još tri utakmice 20. kola Premijer lige, a prekosutra dve.