frank-lampard

Aleks Ferguson pokušava dovesti Frenka Lamparda
 
Senzacionalan će transfer do kraja meseca pokušati ostvariti menadžer Mančester Junajteda Aleksa Ferguson. Škotski 70-godišnji stručnjak želi dovesti 33-godišnjega veznog fudbalera Čelseaja Frenka Lamparda.
Dugi se niz godina Ferguson divi igračkoj klasi iskusnog veznjaka, kojeg je pokušao dovesti na Old Traford 2001. godine, ali tada 23-godišnji perspektivni veznjak odlučio se na prelazak iz Vest Hema u Čelsi za 11 miliona funti.
Lampard trenutno ne uživa zdrav odnos sa samo godinu dana starijim menadžerom Čelsija, Portugalcem Andreom Viljašom-Boašom, koji nema naročitog sluha za Lampardove veteranske godine i redovno ga ostavlja na klupi. Ferguson, međutim, smatra da od reprezentativca može još puno izvući.
Problem bi za Junajted mogla predstavljati fudbalerova plata, koja trenutno iznosi 140.000 funti nedeljno. Ukoliko bi Čelsi uopšte pristao pustiti zamenika kapitena u najmrskijeg premierligaškog rivala tokom poslednjih desetak sezona, za očekivati je da ne bi tražio odštetu vežu od simbolične.
Lampardu je preostalo 18 mjseci ugovorne obaveze.
Povezana vest:  Jordanski princ novi potpredsednik FIFA