Zidan konačno progovorio o udaranju Materacija 

zidane_black_and_white_portraitBivši fudbaler reprezentacije Francuske Zinedin Zidan istakao je da se nikada neće izviniti štoperu Italije Marku Materaciju što ga je udario u finalu Svetskog prvenstva 2006. godine. 
-Izvinjavam se fudbalu, navijačima, saigračima. Njih sam i zamolio da mi oproste odmah posle te utakmice. Ali njemu… Nikad, nikad… Radije bih umro – kazao je 37-godišnji Zidan za današnje izdanje španskog dnevnika Pais. 
Zidan je konačno i objavio kako ga je Materaci isprovocirao rekavši da mu je Italijan vređao majku, koja je u to vreme bila bolesna. 
-Na terenu se dešavaju neke stvari. Meni se to dešavalo mnogo puta. Ali to nisam mogao da podnesem. Znam da nema opravdanja, ali majka mi je bila bolesna. Bila je u bolnici… Uvredili su je više puta i nisam reagovao. I onda se to dogodilo – prisetio se Zidan. 
-Ali da mu se izvinim? Ne. Da je to neki pristojan, dobar momak, poput Kake, čak bih i učinio to, izvinio bih se. Ali njemu (Materaciju) ne, nikad – dodao je Zidan, koji je Materacija udario glavom u grudi posle čega je isključen, a Italija osvojila titulu prvaka sveta. 

Povezana vest:  Ranijeri: Sada su druge ekipe pod pritiskom