FUDBALSKA-LOPTA

Viljareal ispustio pobedu protiv Valensije
 
Fudbaleri Viljareala i Valensije igrali su večeras nerešeno 2:2, u utakmici 17. kola prvenstva Španije.
Domaći tim je pod vođstvom novoangažovanog trenera Hosea Moline propustio priliku da zabeleži pun pogodak i pobegne iz zone ispadanja iz Primere. Već posle 18 minuta stekao je prednost od 2:0 golovima Rubena i Rodrigesa, ali se u finišu susreta grčevito borio da sačuva barem bod.
Valensija je smanjila vođstvo Viljareala u 41. minutu preko Fegulija, a konačan rezultat postavio je Aduris tri minuta pre kraja susreta.
Viljareal tako ni na devetoj utakmici zaredom nije zabeležio pobedu, pa je i dalje u opasnoj zoni sa bodom zaostatka za najbližim od ugroženih timova, Rasingom iz Santandera. Valensija se remijem učvrstila na trećoj poziciji prvenstvene tabele i sada ima devet bodova manje od vodećeg Reala iz Madrida.
Susret između Hetafea i Atletika Bilbao završen je bez golova (0:0), dok je Rajo Valjekano priredio iznenađenje pobedom nad Seviljom – 2:1.
Kasnije večeras igraju Betis – Sporting Hihon i Espanjol – Barselona.
Odigrano u subotu: Levante – Majorka 0:0, Malaga – Atletiko Madrid 0:0, Rasing Santander – Saragosa 1:0, Real Madrid – Granada 5:1, Sosijedad – Osasuna 0:0.
Tabela: Real Madrid 43 boda, Barselona 37, Valensija 34, Levante 30, Osasuna 26, Malaga 25, Sevilja 24, Atletik Bilbao i Espanjol po 23, itd.

 

Povezana vest:  Roj Kin oštro kritikovao Fergusona