djordje_stefanovic_gen_sek_cz (2)

FUDBALERI ZVEZDE 10. JANUARA POČINJU PRIPREME

Stefanović: Asamoa stiže na probu!

 

Crvena zvezda u utorak 10. januara počinje pripreme za prolećni deo sezone sa potpuno „renoviranim“ timom. Šef stručnog štaba Robert Prosinečki je odmah po završetku neuspešne jeseni stavio do znanja na koje igrače ne računa i koji su mu fudbaleri prioritet u prelaznom roku. Shodno tom planu radila je i uprava našeg kluba. Zato Zvezda zimske pripreme dočekuje sa timom punim mladih i talentovanih fudbalera koji će bez dileme napraviti zdravu konkurenciju na svakom treningu.

– Prelazni rok tek počinje, ali za nas ja maltene gotov. Kažem maltene jer se sada Zvezda okrenula odlascima igrača odnosno prodaji. Prosinečki je jasno rekao ko mu treba, ko ne i shodno tome se ponašamo, odnosno radićemo na odlascima onih na koje trener ne računa. Novi dolasci trenutno zavise samo od odlazaka. Takođe smo doveli igrače koje je Prosinečki želeo i dobro je da će 10. januara svi biti na okupu i zajedno početi pripreme – kaže generalni sekretar Đorđe Stefanović.

Povezana vest:  Silva: PSŽ može do finala Lige šampiona

Crvena zvezda pripreme počinje testovima igrača a već 19. januara putuje se u Budvu i baza će biti hotel „Splendid“ kao i tereni FK Grbalj. Sportski prijatelji su još jednom izašli u susret našem klubu i ponudili kapacitete svog trening centra Zvezdi na uslugu. Zvezda će u Crnoj Gori boraviti deset dana i odigrati mečeve sa Grbljem, Budućnosti, Zetom i Leotarom.

Povezana vest:  Vignjević: Igračima je potrebna velika želja za pobedom

– Hvala Nenadu Maslovaru i FK Grbalj. U njima imamo velike sportske prijatelje i ponovo ćemo imati odlične uslove za rad zahvaljujući FK Grbalj  – kaže Stefanović.

Crvena zvezda se 1. februara seli u Tursku gde je očekuje serija prijateljskih mečeva protiv Vintertura, Žiline, Kluža, Liteksa, Jangžua i Dinama (Bukurešt).

Na Marakanu 10. januara stiže i reprezentativac Gane Asamoa. Talentovani i brzonogi napadač će biti na probi gotovo 20 dana, na osnovu čega će Prosinečki odlučiti da li je za crveno-beli dres ili ne.

– Robi neće donositi odluke na osnovu kaseta. Zato smo insistirali da igrač dođe na probu. Biće sa nama koliko treba i imaće vremena da pokaže kvalitet – jasan je Stefanović.

Povezana vest:  Stanković na listi želja Vest Hema

Zvezda će se zaštiti i od faktora „izlog“ koji Đorđe Stefanović posebno objašnjava.

– Uslove transfera Asamoe dogovorićemo čim stigne u Beograd kako kasnije ne bi bilo „rekla-kazala“. Ne želimo da Zvezda bude izlog igraču i njegovim menadžerima za prodaju u neki evropski klub. Ne želimo da se cena promeni nakon odrađene probe. Verujemo u njegov kvalitet ali uslove želimo da čujemo odmah, da ne bismo ni mi ni igrač gubili vreme. Mnogo je, proteklih godina, bilo ucenjivanja Zvezde i korišćenja njenog imena. To nećemo dozvoljavati više ni po koju cenu – kaže Stefanović.