Platini: Mesi treba da se dokaže na prvenstvu sveta

Bivši kapiten reprezentacije Francuske, predsednik UEFA Mišel Platini, rekao je da Lionel Mesi i dalje treba da se dokazuje na prvenstvu sveta kako bi bio upamćen kao jedan od zaista velikih igrača. Argentinac je večeras proglašen za fudbalera godine u izboru Međunanrodne fudbalske federacije na osnovu blistavih igara u Barseloni, ali je Platini ocenio da bi on morao da pruža vrhunske partije i u dresu nacionalne reprezentacije.

Povezana vest:  Jagodina izvukla podnošljiv poraz od Rubina

-Pogledajte, svi se sećaju šta je Dijego Maradona uradio 1986, niko se toliko ne seća šta je uradio sa Napolijem ili Barselonom. Uglavnom je prvenstvo sveta u mislima ljudi. Mesi će uvek biti veliki, sa ili bez svetskog prvenstva, Johan Krojf takođe, sa ili bez svetskog prvenstva, ali svetsko prvenstvo je nešto posebno – rekao je Platini.

Povezana vest:  Minimalna zarada u MLS ligi od ove godine 40.000 dolara

Jedina zamerka predsednika UEFA uperena protiv Mesija je u tome što taj fenomenalni fudbaler još nije pružio najbolje igre u dresu reprezentacije svoje zemlje, koja je je prošlog leta eliminisana u četvrtfinalu Kupa Amerike, kada je bila domaćin turnira.

Mesi, koji je za Argentinu igrao na dva svetska prvenstva, priznao je da nacionalni tim nije igrao prema očekivanjima na velikim takmičenjima.

Povezana vest:  Blan: Daleko smo od Španije, Nemačke i Holandije

-Realnost je da smo veoma daleko od najboljih svetskih reprezentacija. Postoje mnogi ispred nas, ali mi imamo ambicije i želje. Još ima dosta vremena do šampionata 2014, moramo da poboljšamo igru, ali ja verujem da ćemo u Brazilu biti pravi – rekao je zvanično najbolji fudbaler današnjice, kojem je laskavo priznanje FIFA pripalo treću godinu zaredom.