FUDBALSKA-LOPTA
Deca jedini navijači na ponovljenom meču Ajaks – AZ Alkmar

Deca su jedini navijači kojima će biti dozvoljeno da prisustvuju ponovljenoj utakmici osmine finala kupa Holandije između Ajaksa i AZ Alkmara, saopštila je danas Holandska fudbalska federacija (KNVB).
Odluka KNVB posledica je incidenta 21. decembra, kada je za vreme meča jedan navijač Ajaksa uleteo na teren i pokušao da napadne golmana AZ Alkmara, Kostarikanca Estebana Alvarada, nakon čega je susret prekinut.
-Ponovljena utakmica nacionalnog kupa biće odigrana 19. januara i imaće edukativan karakter, a pristup će biti dozvoljen deci do 12 godina – saopštila je KNVB, koja je promenila prvobitnu odluku da se meč igra pred praznim tribinama.
Utakmica između Ajaksa i AZ Alkmara prekinuta je pri vođstvu domaćina sa 1:0, kada je golman Alvarado srušio huligana i potom ga dva puta udario nogom dok je ležao na tlu, zbog čega je zaradio crveni karton kojeg je KNVB kasnije poništila.
Trener gostujućeg tima Gertjan Verbek je zbog incidenta izveo svoje igrače sa terena, obrazloživši odluku „nedostatkom bezbednosti na Amsterdam Areni“.
Holandski sud je krajem decembra osudio huligana identifikovanog samo kao Vesli van der V. na šest meseci zatvora, a moraće da se javlja policijskoj stanici tokom svih utakmica Ajaksa, AZ Alkmara i holandske reprezentacije u naredne dve godine.

Povezana vest:  Orsolini: Mihajlović izgubio kilograme, ali ostala je strast