Maxwell _predstavljenje_1

Maksvela privukla ambicija Pari Sen Žermena
 
Brazilski fudbaler Maksvel rekao je danas posle potpisivanja ugovora sa Pari Sen Žermenom da ga je privukla ambicija tog kluba.
-Privukla me je ambicija Parižana. Postaraću se da se pridržavam trenerove želje kako i na kojoj poziciji želi da igram – kazao je Maksvel koji je sa PSŽ-om potpisao ugovor na tri godine.
Brazilski internacionalac je prvo pojačanje novog trenera Parižana Karla Anćelotija.
-Osnova brazilskog fudbala je napad i to je deo moje igre. Istina je da je Barselona dostigla veoma visok nivo, ali Anćeloti će odlučiti kako će PSŽ da igra. Anćeloti je osvojio mnogo titula, on je primer svakom fudbaleru i veoma veliki motiv je raditi sa njim – kazao je on.
Kupovinom Maksvela od Barselone, PSŽ je ove sezone potrošio skoro 90 miliona evra na pojačanja.
Maksvel je sa Barselonom osvojio jednu titulu Lige šampiona, dva prvenstva Španije, a za katalonski tim odigrao je 89 utakmica i
postigao dva gola.
-Maksvel ima izuzetnu karijeru i oduševljeni smo što nam se pridružio. Bekovska pozicija je postala veoma važna u fudbalu. On ima mogućnost da napravi razliku na toj poziciji i Ančeloti ga dobro poznaje – ocenio je sportski direktor Pari Sen Žermena Leonardo.
Leonardo je rekao da je Anćeloti pokušao da dovede Maksvela dok je bio trener italijanskog Milana.
Pari Sen Žermen je prvenstvo Francuske poslednji put osvojio 1994. godine, a u Ligi šampiona je igrao pre osam godina.
Za klub iz glavnog grada Francuske već nastupaju dvojica Brazilaca: Anderson Luiš Da Karvaljo Nene i Markus Benansio De Albukerke Seara.

 

Povezana vest:  Dejan Savićević: Dragan Džajić je figura u Crvenoj zvezdi!