aleksandar_stanojevic_par_rad
Stanojević smenjen, Grant novi trener Partizana
Upravni odbor FK Partizan na današnjoj sednici kao što se i očekivalo smenio je Aleksandra Stanojevića sa dužnosti trenera prvog tima, a za novog šefa stručnog štaba imenovao Izraelca Avrama Granta, saopšteno je na zvaničnom sajtu kluba.
„Odluka je doneta usled povreda Statuta i opštih akata kluba i ugovora o radu izvršenih od strane Aleksandra Stanojevića iznošenjem i podržavanjem iznošenja netačnih podataka o radu kluba. Težina povrede radnih i ugovornih obaveza je takve prirode da je došlo do trajnog i potpunog narušavanja odnosa i saradnje između organa kluba i Stanojevića, pa njegov rad u Partizanu više nije nije moguć“, navodi se u saopštenju.
Stanojević je prema mišljenju UO „svojim izjavama datim javnosti 24. i 26. decmbra prošle godine, kada je izvršio povredu radnih i ugovornih obaveza, jasno i nedvosmisleno saopštio da „više nije trener FK „Partizan“, čime je ozbiljno ugrozio funkcionisanje kluba“.
Kako se navodi Upravni odbor kluba doveden je u situaciju da u kratkom vremenu pronađe adekvatno rešenje za jedno od najznačajnijih radnih mesta u klubu. Promena trenera prvog tima u ovom trenutku nije bila planirana i prouzrokovana je isključivo Stanojevićevim ponašanjem.
„Odmah nakon uvida u Stanojevićeve izjave UO je otpočeo sa intenzivnim aktivnostima na pronalaženju kadrovskog rešenja koje bi obezbedilo ostvarivanje takmičarskih ciljeva kluba. Izjava data jednom od članova Upravnog odbora pre sedam dana od strane Stanojevića da je „promenio odluku“ i da „želi da ostane u klubu“ nije uticala na te aktivnosti, jer nije otklonila posledice i dejstvo izvršenih povreda radnih obaveza“.
Upravni odbor odlučio je da za trenera prvog tima postavi Avrama Granta, izraelskog stručnjaka, bivšeg trenera Čelsija, Portsmuta i Vest Hema, više izraelskih klubova, kao i selektora najbolje selekcije te zemlje.
„Upravni odbor uveren je da će FK Partizan sa Avramom Grantom na čelu struke ostvariti rezultate koji su planirani i očekivani od armije navijača. Nakon sednice Upravnog odbora pristupiće se zaključenju ugovora sa gospodinom Grantom. Visina ugovora biće usklađena sa realnim mogućnostima kluba, merilima primenjivanim u prethodnoj deceniji i neuporedivo manja od netačnih informacija koje su se pojavile u javnosti“.
Vreme i mesto promocije novog trenera biće naknadno saopšteni, navodi se na kraju obraćanja Upravnog odbora Partizana.
Partizan je prvi deo sezone u Superligi završio na prvom mestu sa 10 bodova više od Crvene zvezde, a do sukoba između Stanojevića i sportskog direktora Mladena Krstajića došlo je posle izjave predsednika Dragana Ðurića da je „sportski sektor kriv za neuspeh u kvalifikacijama za Ligu šampiona“.
Krstajić je tada odgovorio predsedniku i optužio ga da ne vodi računa o interesu kluba, nego samo o svojim ličnim inteersima.
Kao odgovor na njegovu reakciju Upravni odbor ga je smenio sa dužnosti, posle čega su Stanojević i trener klupske filijale Teleoptika Vuk Rašović najavili ostavke.
U međuvremenu, Krstajić je pozvao Stanojevića i Rašovića da ostanu jer je to u interesu kluba i oni su prihvatili njegov poziv. Međutim, to nije bilo dovoljno i usledila je Stanojevićeva smena, dok se još ne zna kakva je Rašovićeva sudbina.
Povezana vest:  Grčka priprema oštar zakon za borbu protiv nasilja