FUDBALSKA-LOPTA

Vindas otkrio da je pokušao da izvrši samoubistvo
 
Nekadašnji fudbaler Hal Sitija Dan Vindas (42) otkrio je danas da je u novembru prošle godine pokušao da se ubije, zbog depresije koja ga je zahvatila po okončanju igračke karijere.
Vindas, strelac gola kojim je klub iz njegov rodnog grada Hal Siti 2008. godine prvi put ušao u Premijer ligu igrao je i za Bredford, Midlzbro, Šefild Venzdej i Šefild Junajted, kao i za škotski Aberdin.
Problemi su nastali jer se posle 18 godina raspao njegov brak, počeo je da pije, a ubrzo je upao i u finansijsku krizu.
-Plakao sam svaki dan dve godine posle penzionisanja. Ljudi van fudbala misle da mi imamo sve, ali ja sam upao u rupu iz koje nisam znao da izađem i odlučio sam da okončam život – otkrio je Vindas u razgovoru za „Pipl“.
Kako je naveo, prvo je pokušao da se predozira tabletama protiv bolova, ali ga je spasila bivša devojka, a potom je pokušao da se obesi, međutim, u toj nameri sprečio ga je jedan prijatelj.
-Tokom karijere zarađivao sam više od pola miliona funti godišnje, ali sav taj novac je otišao i sada živim od male ušteđevine. Povredio sam mnoge bliske ljude i nadam se da će mi Udruženje profesionalnih fudbalera pomoći – poručio je Vindas.

 

Povezana vest:  Navijači podržavaju fudbalere Zvezde na treningu pred Salcburg